BioCo szerves VAS tabletta - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Gyógyszerek

Közzétéve 2023 május, 19 - 8:08

Jól felszívódó tabletta a BioCo terméke

A vaspótlás nagyon fontos. Előfordulhat, hogy hiába figyelsz magadra és pótolod tudatosan a nyomelemeket mégis vashiányos állapot alakul ki nálad. Ekkor azonnal fordulj orvoshoz. A nyomelem nagyon fontos a kiegyensúlyozottan működjön szervezetünk. Kulcsszerepe van a sejtek energiatermelésében és az idegrendszer zavartalan működésében. Mindemellett a vérben található, az oxigén szállításáért felelős fehérje, a hemoglobin egyik fő alkotóeleme. Ha hiányzik a szervezetedben akkor kevesebb oxigén jut a vérből a sejtekbe és a szövetekbe. Ha a vashiány tartósan fennáll, az vérszegénységhez vezethet. A vashiány nagyon veszélyes, életkortól függetlenül világszerte gyakori egészségi probléma. Akkor alakul ki, ha a szervezetből vizelettel, verejtékezéssel, székletürítéssel, hajhullással és egyéb módon távozó vasat elmulasztjuk pótolni, vagy valamiért nem sikerül megfelelően visszatölteni a vasraktárakat. A hiányállapot gyereknél ugyanúgy kialakulhat, mint felnőtteknél. Hátterében számos probléma állhat, a rendszeres és nagymértékű vérvesztéstől kezdve – ami lehet orrvérzés, menstruáció, aranyér okozta v

Sz érzés – a kiegyensúlyozatlan táplálkozáson át az erős fizikai igénybevételig. Az intenzív sportolás is növeli a vashiány kialakulásának kockázatát. Mivel a vas felszívódása elég nehézkes (a szervezetbe bevitt mennyiségnek körülbelül csupán a 10-20 százaléka hasznosul), ezért törekedni kell rá, hogy táplálkozás útján az ajánlott napi vasmennyiségnek legalább a tízszeresét juttassuk be.

Egy egészséges embernél a vaspótlás nem nagy ördöngösség: odafigyeléssel és tudatos tervezéssel könnyűszerrel beilleszthetünk az étrendünkbe vasban gazdag ételeket. Ilyen például a marha- és csirkemáj, a csirke- vagy pulykahús, vagy a konzerv szardínia. Annak is számos alternatíva áll a rendelkezésére, aki vegetáriánus vagy vegán étrendet követ: kiváló vasforrás a cékla, a lencse, egyes hüvelyesek, például a szójabab, a rókagomba, a spenót, a sütőtök, a búzakorpa, a tökmag vagy a dió. Fontos azonban tudni, hogy a növényi alapú ételekből csak feleannyi vas tud felszívódni, mint az állati eredetű táplálékokból. Előfordulhat, hogy a vashiányt nem sikerül természetes úton, vagyis vasban gazdag ételek fogyasztásával megszüntetni. Különösen a vashiány súlyos formája, vashiányos anémia esetén, ami a vérszegénység leggyakoribb fajtája. Ilyenkor már szükség lehet jól felszívódó és magas vastartalmú vaspótló készítmények szedésére, biztosítva az akár 100-300 milligrammnyi nyomelem bevitelét naponta.

Amikor a tudatos pótlás ellenére sem szűnik meg a vashiányos

Nemcsak az egyoldalú táplálkozás vagy a fokozott igény – például várandóság, szoptatás, erős fizikai aktivitás – miatt alakulhat ki vashiány, hanem akkor is, ha a szervezetbe bevitt nyomelem mennyiségének még a töredéke sem tud felszívódni. A vas hasznosulását számos egészségi probléma akadályozhatja. Ilyenek például a szervezetben fennálló krónikus gyulladásos betegségek, gyomor- és bélrendszeri problémák, felszívódási zavarok, például a cöliákia, a rosszindulatú daganatos megbetegedések, de az elhízás és az egyes fertőzések is növelik kialakulásának kockázatát.

Buksika

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments