MARVEL: Sólyom és a Tél katonája - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 január, 13 - 11:11

Izgalmas páros egy izgalmas történetben

Manapság szuperhős filmekből és sorozatokból nincs hiány. Ha megnézzük a kínálatot elmondhatjuk, hogy a Marvel Univerzum alkotói termékenyebbek, mint a DC-nél, de nincs is ezzel semmi gond, az én szívem inkább az utóbbihoz húz.

A Sólyom és a Tél katonája című sorozat, Amerika kapitány két szuperhős barátjáról szól. Mindketten elvesztették Steve-t (Amerika kapitány) és a maga mögött hagyott űrt próbálják bepótolni.

Sam Wilsont Sólyomként ismerjük. Szuperképességekkel nem rendelkezik, ellenben annál komolyabb és fejlettebb technikákat használ. Remek katona vált belőle az évek alatt és a hadsereg gyakran küldi különböző különleges küldetésekre.

James Bucky Barnest a Tél katonájaként ismerjük. Megkapta pontosan ugyanazt a szuperkatona szérumot, mint a Kapitány, viszont a rossz oldalon ezért leginkább gyilkolásra programozták. Ettől a „szellemtől” Wakandában szabadul meg, ám a rengeteg gonosz tett a mai napig kísérti őt álmában.

Eddig Tél katonájaként a sötét oldalát ismerhettük meg, most viszont egy megtört múltjával harcoló átlagembert láthatunk, aki terápiára jár és próbálja helyre tenni az életét. Persze, aki egyszer Bosszúálló lesz az is marad örökre így, gyanítható, hogy ő is csatlakozik Sam mellé és megnézhetjük, hogy mire képes a két fickó az őket összekötő jó barát nélkül.

Feltűnik egy csapa szuperkatona és egy adag szérum is. A Terrorista csoport célja felhívni a figyelmet a Thanos féle csettintés után újra előkerült több millió ember sorsára. Ez ellen a szövetség ellen küldik Sam-et is, és csatlakozik hozzá később Bucky is. A két teljesen eltérő személyiségű hőst Amerika kapitány emléke és pajzsa kovácsolja össze egy remek csapattá.

Thanos csettintését sikeresen visszafordították és több millió ember tért ismét vissza az élő sorába, ami nekik pár perc volt, az ottmaradottaknak öt év. A két réteg között keletkezett szakadék okozta feszültség hozta létre a szuperkatona terrorcsoportot és tulajdonképpen a leendő új Amerika kapitányt is.

Feltűnnek benne kedvelt és kevésbé kedvelt Marvel karakterek is és betekintést kapunk a nagy visszatérés utáni időkbe. Ebből a szempontból ez egy hiánypótló mini sorozat, ami összeköti a Marvel Multiverzum két fejezetét. A hat epizódos mini sorozat szépen építi fel a történetet és gyönyörűen le is zárja azt. Mind a két főhősben rengeteg potenciál maradt még és bár nagyon megnéznék egy esetleges második évadot a már beharangozott filmekből tudjuk, hogy Bucky és Sam más-más produkciókban tűnnek fel legközelebb.

Пользователь сайта

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments