Finding Big Foot- Nagyláb nyomában - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: TV műsorok

Közzétéve 2023 március, 01 - 11:11

Izgalmas keresgélés egy misztikus lény nyomában

A BigFoot nyomában egy igen nagy népszerűségnek örvendő amerikai dokumentumfilm sorozat. Sajnos nem sok évadot fordítottak magyar nyelve angolul viszont, már a tizenkettedik évad megy jelenleg is. Ez tipikusan olyan műsor, amit nem mindenki kedvel, illetve sokaknak nem tartozik az érdeklődési körébe. Miért kedvelem mégis? Minden részben vannak éjszakai erdei felderítések, amik úgy vannak összevágva, hogy attól az ember kellemes borzongást érezzen. Nem kell, semmilyen félelmetes dologra gondolni csak éppen megkapargatják az ijetszgetés felső rétegét.

Négy kutató, akik közül három meg van győződve arról, hogy a Nagy Láb létezik, míg egyikük szkeptikusként van jelen a csapatban, Amerika minden pontjáról érkező észlelések nyomában járnak. Nagy Láb legendáját szerintem senkinek sem kell bemutatnom és a mai napig sokan vannak olyanok, akik kutatják ezeket a misztikus lényeket. Négy főhősünk az amerikai BRFO tagjaiként kutatják a lény létezését.

Rengeteg érdekes bizonyítékot mutatnak be a műsorba és persze rengeteg olyan is van, amiről már messziről ordít, hogy megrendezett. Számomra nagyon szimpatikus, hogy a kutatók sem próbálják meg az összes bizonyítékba belemagyarázni, hogy valódi, hanem ők is utánajárnak és csak a potenciálisan valódi bizonyítékokkal foglalkoznak.

A másik nagyon izgalmas rész, amikor szemtanúk mesélik el a saját történeteiket, amiből egyrészt következetéseket lehet levonni a lény viselkedéséről, szokásairól, másrészt némely történettől feláll a szőr az ember hátán olyan hátborzongató. Különösen igaz ez az erdei expedícióra, amikor négyen a sötétben barangolnak, és különféle hangokkal próbálják felhívni magukra a figyelmet.

Azok számára, akik semmilyen szinten nem hisznek, a Nagy Láb, létezésben azoknak ez a műsor nem szól többről, mint négy emberről, akik az erdőben szaladgálva csapkodnak és kiabálnak és megpróbálják az erdő összes hangjára ráfogni, hogy az egy misztikus lénytől származik. Azoknak viszont, akik nyitottak az ilyesmire egy remek kis szórakozási lehetőség lehet ez a sorozat és kellemes borzongás kíséretében vadászhatnak éjszaka az erdőben.

Itthon a Discovery Channelen ment a sorozat, most pedig a Travel Chanelen látható és minden vasárnap négy órától egészen este kilencig maratoniban megtekinthető. Nem mondanám róla, hogy oktató film, hiszen az alapja egy misztikus történet, viszont úgy gondolom, hogy ezt a sorozatot látva és hallva erősen elgondolkoztam azon, hogy ez a lény valóban létezhet valahol az erdő mélyén.

Пользователь сайта

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments