Godzilla vs Kong - vélemény

Átlag: 0.5 (1 szavazat)

Kategória: Filmek

Közzétéve 2021 június, 17 - 20:20

Ismét összecsapnak a titánok, de minek?

Vannak olyan filmek, amiket megéri többször újragondolni, átvariálni és extrákkal feljavítani és van ennek az ellenkezője, amikor bőven elég egy film is belőle. A Godzilla Kong ellen egy századik feldolgozás, újragondolás. Olyan történet, amiről már nem kellett volna több bőrt lehúzni.

Kifejezetten kedveltem az új Kong filmet, viszont a Godzilla – A szörnyek királya nálam kimaradt, így ebben az esetben voltak olyan dolgok, amiket nem teljesen értettem. Öt évvel az előző Godzilla rész után csatlakozunk be a történetben. Kong és Godzilla feltehetően az utolsó még életben lévő titánok a földön.

Godzilla hosszú idő után jelenik, meg ismét ám rögtön elpusztít egy nagyon fontos kutatóintézetet. Egy biztos, hogy meg kell állítani mielőtt még nagyobb károkat hagy maga után. Itt kerül képbe Kong. Az ő segítségével akarják megállítani tomboló titán társát. Egy maroknyi csapattal elindulnak az Antarktisz felé, hogy ott a föld magja felé vegyék, az irányt ahol vélhetőleg a titánok ökoszisztémája rejlik.

Mondanom sem kell, hogy már az oda út sem zökkenőmentes és a tenger kellős közepén kerül sor az első csatára Godzilla és Kong között. Ezek a csatajelentek látványosra sikerültek és megmutatkozik, benne milyen hatalmas erőt birtokolnak a lények. Igazából, színészi szempontból itt nem történik túl nagy alakítás és nincsenek hosszú monológok. A film java részében a számítógéppel életre keltett hatalmas óriásoké a főszerep.

Mikor Kong célt ér a titánok országában magához szólítja Godzillát, aki a lézernyalábokkal, amiket a szájából lő, ki lyukat fúr a föld közepébe, majd üvölt egy nagyot ezzel közölve Konggal, hogy nem megy le hozzá. A hatalmas Gorilla megy hát vissza Hong Kongba, bár így nem pontosan tudom mi értelme volt leutazni a föld közepébe….

A Hong Kongban zajló csatajelenetek számomra elég gyengére sikerültek. Nem éreztem azt, hogy a legmodernebb technikát alkalmazták volna, sőt olyan volt, mintha egy régi Godzilla filmet néznék. Aztán előkerül még Godzilla óriás robot változata is így a hatalmas gorilla után még a saját megerősített változatával is csatázhat egy kicsit.

Sajnos nem tudom megmondani mi szükség volt még egy ilyen filmre. A története eléggé zavaros és értelmetlen volt, hiszen a fele filmben azért küzdöttek, hogy lejussanak oda, ahol végül nem történt meg a várt összecsapás. A kislány és Kong kapcsolata a legaranyosabb a filmben és tulajdonképpen az emberek életét ez menti meg elég sokszor.

Először a plakátja jött szembe a filmnek és azt gondoltam, hogy ez olyan típusú film, ahol a látványvilágtól fog tátva maradni a szám. Ezzel szemben nem estem hasra a számítógépes technikáktól sem és nem volt wow érzés egy pillanatig sem.

+Erősségek

jól ismert szörnyek

-Hátrányok

gyenge látványvilág

unalmas történet

felejthető színészek

Пользователь сайта

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments