Kamilla - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 14 - 16:16

Ismét egy hasznos gyógynövény amit nagyon szeretek

Most a kamillát szeretném nektek bemutatni ezt a gyógynövényt is nagyon szeretem, mert nagyon hasznos. Ha megvagyok fázva ezt használom nem csak úgy hogy teában iszom hanem gőzölögtetek is vele.

A kamilla az egyik legősibb gyógynövény, amelyet az emberiség ismer.

A kamilla szárított virágai számos terpenoidot és flavonoidot tartalmaznak, hozzájárulva gyógyhatásainak.

A kamilla készítményeket gyakran használják számos emberi betegségre, például szénanáthára, gyulladásra, izomgörcsökre, menstruációs rendellenességekre, álmatlanságra, fekélyekre, sebekre, gyomor-bélrendszeri rendellenességekre, reumás fájdalmakra és aranyérre. A kamilla illóolajait széles körben használják a kozmetikában és az aromaterápiában. A kamilla számos különféle készítményét fejlesztették ki, amelyek közül a legnépszerűbb a napi több mint egymillió csészét fogyasztó gyógyteák formájában.

A kamillát használják a sör készítésben is:

A kamillát történelmileg sör és sör készítéséhez használták .A teától eltérően, amelyben csak a virágokat használják, az egész növényt sörök és sörök készítésére használták fel, hozzáadva a kézműves sörfőzdék és a házi sörfőzők által kedvelt kesernyés ízkomponenseket .

Kamilla tea:

A kamilla tea egy népszerű ital, amely különféle egészségügyi előnyöket is kínál. Évszázadok óta fogyasztják természetes gyógymódként számos egészségi állapotra. Kamilla tea készítéséhez a virágokat megszárítják, majd forró vízbe töltik. Sokan élvezik a kamilla teát, mint a fekete vagy a zöld tea koffeinmentes alternatíváját, és annak földes, kissé édes íze miatt. Továbbá a kamilla tea tele van antioxidánsokkal, amelyek szerepet játszhatnak számos betegség, köztük a szívbetegség és a rák kockázatának csökkentésében.

Mire jó ha kamilla teát iszunk:

1. Javíthatja az alvás minőségét

2. Elősegítheti az emésztőrendszer egészségét

3. Védhet a rák bizonyos típusaitól

4. Előnyös lehet a vércukorszint-ellenőrzés

5. Javíthatja a szív egészségét

Én ha megvagyok fázva akkor a kamillát használom. Egy fazékban forralok fel vizet és rakok bele kamillát majd fogok egy törölközőt és leülök az asztalhoz. A fazekat leteszem az asztalra majd a fejemre terítem a törölközőt és igy gőzölögtettem kicsit a letakart arcomat. Gondolom sokan használjátok ezt a módszert mert nagyon jó hisz kitisztítja a tüdőt és az orrot is.

Szeretem ezeket a gyógynövényeket hisz a természetben megtalálhatóak és sok mindenre felhasználhatók.

+Erősségek

Sok mindenre felhasználható

Kobold

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments