Facebook Marketplace - vélemény

Átlag: 3 (1 szavazat)

Kategória: Weboldalak

Közzétéve 2021 július, 14 - 1:01

Internetes vásárlás izgalmas formában

A facebook marketplace körülbelül olyan, mint a legjobb lomis piac. Gyakorlatilag még nem volt olyan dolog, amire rákeresve legalább egy találat ne lett volna. Manapság a közösségi hálón lógnak a legtöbbet az emberek így egyértelmű, hogy ott keresik az emberek a potenciális vevőket. Itt nem igazán gyakori, hogy profi cégek keresik a vevőket sokkal inkább hétköznapi emberek próbálják a saját már nem használt cuccaikat árulni, vagy olyanok, mint én és vállalkozás keretein belül próbálják a termékeket árusítani.

Nagyon jó opciónak tartom, hogy a kereséseim alapján minden nap kilistázza a számomra érdekes termékeket, volt, hogy így találtam rá hirdetésre. Másik kedvencem, hogy be tudom állítani, hogy a lakóhelyem körül milyen sugarú körben keresek terméket, így el tudom kerülni, hogy Nyíregyházán találjak olyan dolgot, amiért kénytelen lennék személyesen elmenni.

Az alap elgondolása nagyon jó és külön piros pont, hogy beleépítették a facebook-ba tehát nem igényel külön applikációt a használata, viszont továbbra se felejtsükel, hogy emberek hirdetnek itt, és emberek tesznek fel és fogalmaznak meg hirdetéseket. Az biztos, hogy a Facebook szűri, hogy mi kerüljön ki és figyelmeztet, ha a szabályoknak nem megfelelő hirdetést posztoltál, viszont az itt lezajló adásvétel a kommunikáción alapul. Itt nincsen kártyás fizetés, és egyértelmű vásárlás. Általában a tranzakciót beszélgetés előzi meg.

Itt van a legnagyobb problémája a Market Place-nek ugyanis én hiába fogalmazok meg egy hirdetést és írom bele tényszerűen például, hogy milyen postázási módot tudok, biztosítani négy érdeklődőből kettő legalább megsértődik azon, hogy nem vállalok küldést az ő által választott módon. Itt már az alapvető emberi tulajdonságok érvényesülnek. Előre utaljak?,de mi van akkor, ha nem kapom meg, amit kifizettem? Utánvét? mi van akkor, ha nem az van a dobozban, amit kiválasztottam?

Elég sok buktató van ebben a fajta vásárlásban, hiszen javarészt a másik ember jóhiszeműségére és bizalmára vagyunk ítélve, ami nem biztos, hogy szerencsés. Sajnos vannak olyanok, akik ezt a bizalmat használják ki és manapság több álhirdetésbe is bele lehet futni, ami persze rontja az olyan emberek üzletét, akik tisztességesen, korrekt módon árusítanak.

Valamilyen oknál fogva viszont töretlen a népszerűsége és mára gyakorlatilag mindent megtalálhatunk az internetes bolhapiacon. Azt gondolom egyrészt kényelmesebb ebben a formában keresgélni, másrészt élvezetes is a kincsen tengerében keresgélni. Egy adásvétel alkalmával azért én is megnézem annak a profilját, aki tőlem szeretne vásárolni és egészen biztos vagyok benne, hogy a másik fél is így tesz, hiszen az sokat elmond rólad, ettől kicsit személyesebbé válik az eladás. Vásároltam már én is így egy pár terméket, de általában eladóként vagyok jelen. Szeretek beszélgetni az emberekkel még akkor is ha néha napján nagyon le tudnak fárasztani. Izgalmas kaland az internetes vásárlás eme formája.

+Erősségek

gigantikus választék

kincsek

alkudozás lehetősége

-Hátrányok

átverés lehetősége

sosem tudhatod ki van a másik oldalon

Пользователь сайта

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments