Sólyomszem – A sorozat - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 március, 12 - 11:11

Íjászat és szuperhősködés New Yorkban

A Marvel moziverzum negyedik fázisában több hat részes mini sorozatot is láthattunk, ahol egy egy karakter kapott főszerepet. Ilyen volt a Sólyomszem című sorozat is. Címéből kifolyólag már kitalálhattátok, hogy a főszerepben Clint Barton van, akit már jól ismerhetünk, mint a Bosszúállók csapat tagját, Sólyomszemet.

A másik főszereplő Kate Bishop, aki Sólyomszem egyik legnagyobb rajongója. A lány még kicsi volt, amikor New Yorkot megtámadták és az ablak helyén maradt óriási lyukon át láthatta akcióban Clintet. A harcokban elvesztette az apukáját ez után eldöntötte, hogy az íjász nyomdokaiba lép. Mire elérte a húszas éveit már számtalan serleget és kupát nyert és professzionális módon bánt a nyíllal.

Clint a három gyerekével érkezett New Yorkba, hogy megnézzenek egy borzalmas musicalt. Tudjuk jól, hogy Sólyomszem számára a család jelent mindent és mindent meg is tett azért, hogy békében élhessen a családjával. Talán őt érinti legrosszabbul Thanos csettintése, hiszen a teljes családja válik semmivé, ezért úgy dönt, maga mögött hagyja a szuperhős életet.

Clint múltja veszélybe sodorja Kate-et, így a férfi kénytelen segíteni a lánynak, hiszen akaratlanul sodorta bajba. Persze, ahogy telik az idő Sólyomszem is megenyhül a lánnyal szemben és egy idő után már szuperhősökhöz hasonló közös munkát láthatunk.

Közben feltűnnek másik szuperhős alkotásokból ismert arcok is, mint Yelena, akiről tudjuk, hogy Natasa testvére volt, illetve Mr. Fisk, vagyis a Vezér, akit nagyon jól megismertünk a Daredevil sorozatban.  Bemutatkozik egy roppant izléses bűnbanda is, akiket csak „Melegítősök” néven emlegetnek, ők tipikus izomemberek, akik elveszznének irányítás nélkül.

Clint és Kate közösen néznek szembe a férfi sötét múltjával és együttes erővel számolnak le a rájuk leselkedő veszélyekkel. Végül is így válik a rajongó lányból tanonc és így lesz Clint hősből, tanító. Igen előkerülnek azok a bizonyos trükkös nyilak is, amiket annyian imádunk.

Miért van szükség ennyi szuperhős sorozatra? Ezek közül a legtöbb nem fog második évadot kapni, így egy karakternek átlagosan hat rész jut. A válasz egyszerű sorozatról, sorozatra mutatkoznak be a leendő fiatal hősök, hiszen emlékezzünk csak, hány „öregtől” búcsúztunk. Amerika kapitány leélt egy életet a múltban, Tony Stark meghalt a Végjáték végén, Sólyomszem sincsen már igazán bevethető állapotban, Vízió is meghalt. Ezekkel a hat részes mini sorozatokkal szépen apránként ismertetik meg a nagyközönséggel a leendő fiatal élettel teli bosszúállók palántákat, jelen esetben Kate Bishop személyében.

 A sorozat egyébként nagyon akció dús és izgalmakkal teli, nagyon hamar a hat rész végére értem, tudtam volna még nézni. Jól működik együtt Jeremy Renner és Hailee Steinfeld által megformált karakterek.  A sok lézerfegyveres, ágyús, földönkívüli fegyveres jelenetek után nagyon jól esett az íjászok harci jeleneteit nézni.

Пользователь сайта

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments