Huawei P30 - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Kategória: Mobiltelefonok

Közzétéve 2020 szeptember, 22 - 12:12

Huawei P30 lite okostelefon – minden tekintetben nagyszerű telefon


Ár : 60000 Forint

Üdv a Vélemények oldalon! Nemrégiben volt a szülinapom. A kollégáim, családom, barátaim segítettek egy álmom megvalósításában, mégpedig a Huawei p30 lite okostelefon megvásárlásában. Ez egy nagy meglepetés volt számomra.

Így néz ki:

 

A kép elég rossz minőségű, mert a régi telefonommal fotóztam.

Az adott okostelefon képernyője élénk színekben pompázik.

És milyen menő a hátlapja! Öröm nézni!

Kezdjük a méreteivel, mert ez hagyott bennem mély benyomást!

Kézre áll, nem kicsi, de mégsem egy „lapát”. A többi Honor és Huawei nagyobbnak tűnt. Első perctől úgy fogtam meg, mintha a kezembe öntötték volna.

Keret nélküli képernyője van, átmérője 6.15 inch.

Aztán a RAM kapacitására fektettem nagyobb figyelmet.

Beépített memóriája 4GB, a telefon belső memóriája pedig 128 GB. Kiváncsi vagyok, ki tudom-e egyáltalán használni ezt a mennyiséget. 512 GB memokártyát lehet beletenni, de nekem nincs is rá szükségem.

A harmadik, számomra fontos tényező az akkumulátor.

A Huawei Р30 lite telefonnak az akku-kapacitása 3340 mА /h. Persze, én 4000 mА/h akartam. De elolvasva más véleményeket a Vélemények oldalon – emellett döntöttem. A valóság pedig az, hogy a telefon egy teljes napig bírja, pedig elég sokat használom. Előfordul, hogy kicsit töltöm napközben. De éjszakára nem teszem tölteni, csak reggel, mikor készülődök. S mire indulnom kell, teljesen feltöltött állapotban van. Az USB csatlakozó itt más, mint amit megszoktunk. Bármelyik oldalával behelyezhető, így kevésbé törékeny.

 

Ebben az okostelefonban beállítható az akkumulátor kívánt üzemmódja.

Minden jól állítható, kifejezetten a felhasználóhoz alkalmazkodik.

A következő tényező, amely meghatározta választásomat, a hangzás volt. Jó, tiszta hangzás, bár azt mondanám, hogy közepes a hangereje. Jól adja vissza a basszust.

Természetesen a telefon kiválasztásakor az egyik fő szempont a kamera volt.

A hátsó kamera már hármas, az ultra széles látószögű 24MP, a frontális 32MP.

A valóság pedig: a Huawei Р30 lite remekül fényképez! Olvastam mások véleményét, hogy vannak jobb kamerák. De azt mondom, ha szuperprofi kamerát szeretnél, vásárolj inkább fényképezőgépet. A telefonok kamerájától pedig nem érdemes nagy dolgokat várni. Az adott telóban szerintem nagyon is jó a kamera!

 

Még sötétben is jó képeket lehet vele készíteni. Nézzétek meg magatok

Bele lehet kötni, de szerintem tökéletes!

A világítás nagy szerepet játszik. Habár ez minden kamera alapvető tényezője.

Idővel, mikor már jobban tanulmányoztam a beállításokat, sok érdekességre bukkantam.

Nagyon megtetszett a panoráma. Erre akkor van szükség, ha nem fér az egész látvány a fényképezőgépbe, és akkor is, ha a széles látószögű mód nem segít nekünk. Az adott funkció nagyon érdekes és szükséges!

A szelfi pontos, sőt járás közben sem mosódik el a kép!

Van egy kis hátránya, hogy kiáll a kamera. Ezzel nagyobb a károsodás esélye. De nem olyan vészes. A védőtok minden egyenetlenséget kiküszöbölt. Sőt, a védőtok kicsit magasabbnak is bizonyult, mint a kamera, így minden rendben van. A kamera nem teljesen, de részben védve van.

Szóval, nagyon elégedett vagyok a kamerával! Számomra csodálatos!

Ezenkívül a telefonban, amint kiderült, egyszerre 2 munkaablakot is nyithatunk.

 

Ezen a telefonon is lehet egy alkalmazáson belül különböző fiókokból belépni. Még nem használtam ezt a funkciót, ezért nem tudok mit mondani róla.

A telefon ujjlenyomattal blokkolható. A szkenner azonnal és jól működik. Hová fejlődnek a technológiák! Ha pedig nincs lehetőség az ujjamat a telefon hátuljára helyezni, akkor a képernyőn megjelenik egy kijelző, amelyen be kell írni a kódot. Nagyon kényelmes.

Sokat beszélhetnék a telefon tulajdonságairól és funkcionalitásáról, de nem árulom el az összes érdekességet, hogy magatok is megnézzétek, dolgozzatok vele, olvassatok véleményeket róla.

Egy hónap alatt egyetlen hibája sem volt.

A telefonhoz mikrofonos fülhallgató jár, amit egy alacsonyabb szinvonalúhoz sorolnék! De nekem megfelelő.

A telefont magam választottam, mivel az értékesítőkből nem volt sok hasznom: mindenki megpróbált nekem egy Samsung Galaxi A50-et eladni. És válaszul arra, hogy miért kell megvennem épp a SAMSUNG okostelefonját, azt válaszolták nekem, hogy szuper a képernyője, és MINDENKI ezt veszi! Én mégis a Huawei mellett döntöttem, és a mai napig nem sajnálom!

Köszönöm a figyelmet, örülök, ha hasznos infóval szolgálhattam a Huawei Р30 lite okostelefonnal kapcsolatban! Kellemes és hasznos vásárlást mindenkinek!

+Erősségek

Nagyon jó telefon

-Hátrányok

Számomra nincs ilyen

Роман.Л

Ajánlom

+7

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments