Honor Band 5 - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Okosórák

Közzétéve 2021 január, 29 - 17:17

Huawei Honor Band 5 Teszt

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hónap
Ár : 12500 Forint

Korábban sohasem rendelkeztem még semmilyen okosórával, vagy pulzusmérő eszközzel (a Samsung telefonomat kivéve), viszont mivel rendszeresen edzek és futok már egy ideje gondolkodom egy ilyen eszköz beszerzésén annak érdekében, hogy a pulzusom figyelése által tudatosabbak lehessenek az edzéseim és odafigyeléssel növelhessem a teljesítményem.

Mivel igazából csak erre a célra akartam ilyen órát venni a drágább okosórák nem nagyon jöttek szóba a vásárlásnál (Apple watch, Samsung Gear), egyszerűen feleslegesnek találtam túl sokat költeni egy ilyen eszközre amíg nem próbáltam ki “kicsiben”.

Bár gondolkodtam már rajta, annyira azért nem izgatott a téma, hogy különösebben utána nézzek a lehetőségeknek, így kijelenthetem, hogy a Honor Band 5 megvásárlása teljesen impulzív döntés alapján született, amikor nem olyan régen bementem szétnézni a Media Marktba. Így találtam rá a Band 5-re mindössze kb. 12,500 Ft-ért. Gondoltam, hogy online megvásárolva kicsit olcsóbb lehet, de tudtam, ha ott nem veszem meg akkor valószínűleg később sem fogom.

Az óra kompakt és könnyű, kicsit olyan mint egy karkötő. Kényelmes gumi szíjjal rendelkezik, a használata egyszerű

Az óra számlapjához több száz design közül válogathatunk, a sportostól a klasszikus analóg kinézetig. A legtöbbnél a pontos időt, a hőmérsékletet és a megtett lépések számát láthatjuk.

Az óra funkciói:

– Pulzus mérés

– Véroxigénszint mérés

– Lépésszámlálás

– Alvásidő mérés

– Zene vezérlés

– Üzenetek és értesítések megtekintése

Ezeket a funkciókat a mindennapi használat során megbízhatóan teljesíti, viszont az alváshoz nem elég ha az éjjeli szekrényre tesszük az órát, alvás közben is viselnünk kell. Pulzust nem mér automatikusan (kivéve futás során, de erre külön kitérek) azt nekünk kell kezdeményeznünk.

Az óra használatához a Huawei alkalmazását kell letöltenünk, ami véleményem szerint átlátható és kényelmes. Ha elondítjuk a sport funkciót az órán, az adatok az alkalmazásba is befutnak és egy futás után láthatjuk a futás GPS adatait, köridőt és a futás közbeni tempót illetve pulzust.

Összeségében a mindennapi használat során meg vagyok elégedve a Honor Band 5-tel,viszont ahogy korábban már említettem az órát elsősorban a sportteljesítmény méréséhez vásároltam, így kíváncsan vártam, hogy fog teljesíteni aktívabb körülmények között.

Az első futás során úgy az első pár percben teljesen jól működött az óra, egyenletesen kúszott fel a pulzusom, ahogy bemelegedtem. Viszont hirtelen 120-ról olyan 170-180-ra ugrott és onnantól közel 25 percig ott is maradt.

Nos abban 100%-ig biztos vagyok, hogy ez lehetetlen. Egyrészt fizikailag nem éreztem ilyen pulzust, másrészt magamtól is megszámoltam és a közelében sem volt és hát azért az sem minden napi, hogy valaki 180-as pulzuson dolgozzon 25 percen keresztül.

Nem tudom mi történhetett a Band 5-tel, talán az izzadságom megzavarta a szenzort? Minden estre, mivel kifejezetten emiatt vettem itt kicsit csalódtam.

Összeségében tudom ajánlani azoknak, akik egy alap okosórára vágynak, a mindennapi használat során megbízható darab a Honor Band 5, viszont azok, akik hozzám hasonlóan a sportteljesítményüket szeretnék mérni szerintem nézzenek inkább egy minőségibb/drágább darab után.

+Erősségek

Szép

Egyszerű használat

Olcsó

Ár - Érték arány

-Hátrányok

Helytelen pulzusmérés futás során

Krisztian

Ajánlom

+5

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments