Auchan Online Áruház - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Kategória: Weboldalak

Közzétéve 2021 március, 04 - 15:15

Hipermarket egy kattintásra


Megvásárolt: link

A havi nagybevásárlást a legtöbb esetben már online intézzük, és házhoz hozatjuk. Két gyerekkel egy hatalmas hipermarketet bejárni keresztül kasul nem olyan jó mulatság, mint sokan gondolnák. Nem egy kiszállítást kipróbáltunk már: a Tescot, a Spart és az Auchan-t is, viszont nálunk utóbbi magasan veri a többit nagyon sok pontban. Hozzánk minden hónap elején egy elég tetemes rendeléssel az Auchan futár szokott becsengetni, a bevásárlást pedig az auchan.hu-n belül elérhető auchan online felületen szoktam összeállítani.

Amikor először lehetett online házhoz rendelni, akkor azt gondoltam, biztosan csak olyan termékeket töltenek fel, amik drágábbak, és nehezebben viszik a boltokban. Szerencsére erre hamar rácáfoltak, ugyanis roppant nagy termékkínálat közül lehet válogatni, és hónapról hónapra bővül az online megvásárolható termékek listája. Nem tudom, hogy a jelenlegi járványhelyzet mennyire játszott közre, de például karácsonykor fenyőfástól, díszestől, ajándékostul simán össze lehetett állítani egy bevásárlást. Hozzá kell tennem az auchan saját futára csak élelmiszert szállít házhoz, illetve tisztítószereket, a nem általános háztartási dolgokat másik futárszolgálat hozza, de ez legyen a legkevesebb.

A kiszállítás 35ezer forint felett ingyenes, de egyébként sem kerül vészesen sokba, viszont ha más is úgy rendel, mint mi akkor simán összejön az ingyenes szállítás. Két órás intervallum a legszűkebb, amit le lehet foglalni és az esetek 99 %-ában meg is érkezett a futár az időn belül, illetve ha mégsem akkor pedig értesítenek. Egyszer történt valami technikai hiba, amikor vártuk a futárt, de nem jött, és az ügyfélszolgálatról tudtuk meg, hogy minden aznapi rendelést töröltek, amiről elvileg kellett volna emailt kapnunk. Kárpótlásként kaptunk kupont ennél az alkalomnál, úgyhogy ezen az egy negatív tapasztalaton kívül nem volt gond.

Tehát összeválogattad a termékeket, kiválasztottad az időintervallumot, és választasz fizetési módot. Ki tudod előre fizetni, és akkor, amikor megérkezik, az áru akkor vonják le a pénzt, illetve tudsz utólag is fizetni kártyával. Mi már egy ideje az utóbbit preferáljuk. Tudni kell, hogy az online áruház nem lát rá folyamatosan a raktárkészletre, így meg van rá az esély, hogy mire a te cuccodat készítik össze adott termékből már nem lesz raktáron. Ilyenkor két dolog történhet. Kapsz egy a kért termékhez hasonló helyettesítő terméket, ami az esetek nagy részében jó szokott lenni, nagyon ritkán küldök vissza csere terméket. A másik opció, hogy nem tud csere terméket sem hozni, ilyenkor ez kimarad, és nyilván levonódik az összegből, ezért célszerűbb utólag fizetni, mert csak azért fizetsz, amit valóban megkapsz, és nem kell esetleges visszautalásokra, korrekciókra várnod.

Egy viszonylag friss újításnak köszönhetően már bizonyos termékeknél megadhatod, hogy mit kérsz helyette, ha éppen a választott termék nincsen készleten, ezzel minimalizálva a visszaküldött termékeket. Ami még fontos, hogy meg van határozva a vásárlásod teljes súlya, így például nem mindegy mennyi ásványvizet, vagy hasonló nehéz dolgot veszel.

Amivel én még nem igazán mertem kísérletezni az a zöldség, gyümölcs és a húsáru, mert bármennyire is kényelmes, hogy kihozzák a küszöbömig a cuccot, ha olyan, amit én nem vennék meg a boltban, akkor nem sokat érek vele. Ez a házhozszállítás nálunk a száraz élelmiszerekre, illetve a vegyi árura tud tökéletesen működni, sőt tejterméket, és mirelit árut is szoktunk rendelni, de teljes egészében nem váltja fel a havi nagybevásárlást, így mindenképpen személyesen is el kell látogatnunk a boltba a hónap elején.

+Erősségek

nagy választék

korrekt

pontos és megbízható

-Hátrányok

maximalizált súlyhatár

nem látod mit választasz

littlecat01

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments