Hévízi tó - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2022 július, 18 - 10:10

Hévízi tó

Felhasználási tapasztalat:: egyszer
Ár : 3200 Forint

Hévízi tó

 

Ebben az évben párommal eljutottunk végre pár napot fürdeni, kikapcsolódni, nyaralni. Fantasztikus élmény volt, kikapcsoló, ellazító és ami a fontos, nem eszeveszett drága.

Hévízen jártunk, és bár mi a lefolyóban (a Hévízi tó levezető szakaszában) fürödtünk, a tavat akkor is körbe jártuk, megkerültük, megcsodáltuk.

A Hévízi-tó a világ legnagyobb vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, biológiailag is aktív, természetes termáltava. A Hévízi-tó, hazánk egyik legismertebb és legrégebbi fürdője, több mint kettőezer éves múltra tekint vissza. A gyógyító erejű, négy- négy és fél hektár nagyságú, harmincnyolc méter forrásmélységű tavat ásványi anyagokban gazdag források táplálják, amelyek bőséges vízhozamának köszönhetően a víz háromnaponta teljesen kicserélődik. Egy ilyen tóban, egy ilyen levezetőben fürdőztünk mi is párommal. Sokan járnak oda, a levezetőbe fürdeni, mely termálvizes, kellemes, meleg élményt nyújt. Több helyen vannak zsilipek, amelyik akár masszázsként i szolgálhatnak, úgy lettek kiépítve.

Visszatérve a hévízi tóra, a gyógyvíz gazdag oldott és gáznemű anyagokban, egyesítve így a szénsavas, a kénes, a kalcium-magnézium-hidrogén-karbonátos gyógyvizek kedvező tulajdonságait. Külön említést érdemel a tó medrét vastagon borító gyógyiszap, amely a gyógyvíz minden kémiai anyagát tartalmazza, ezzel hatását megsokszorozza.  A maga nemében egyedülálló hévízi iszap egyaránt tartalmaz szerves és szervetlen anyagokat.
A Hévízi Tófürdő az év minden napján fogadja pihenésre és feltöltődésre vágyó vendégeit. A gyógyfürdő szolgáltatásai sorát színesíti többek között a sóbarlang, iszapmedence, parkfitnesz pálya, kerti sakk, malomjáték, a legkisebbek számára pedig a gyermektársalgó, gyermekmedence és játszótér.


A tóparti Festetics Fürdőházban wellness részleg és terápiás centrum várja az idelátogatókat.
A terápiás centrumban pedig helyet kapott egy medical wellness, mely magába foglalja az iszappakolást, valamint a víz alatti masszázst/tangentorot, mindezek mellett megtalálhatóak még a centrumban masszázsszolgáltatásokat, beteg ápolási és megelőzési masszázsok, hévízi gyógyiszapmasszázs, hévízi testkezelések, mozgásterápiás kezelések, kozmetika és kéz- és lábápolás is egyaránt. Egyébként a városban több helyen is van lehetőség masszázst igénybe venni, több helyen van thai masszáz és egyéb gyógy és wellness masszázs szolgáltatás is.

A tó, a Hévízi tó az év minden napján várja látogatóit, nyáron kellemes melegben, napozni, fürdőzni vágyókat frissíti fel, télen a hóesésben, ősszel szakadó esőben nyújt csodálatos, felejthetetlen élményt vendégei számára. Az állatvilága, hal és növény világa kifejezetten kiterjedt, széles skálán mozog.

 

Egyszerűen felemelő, felfrissítő és csodálatos élmény, rendkívül jó kikapcsolódás ellátogatni a Hévízi tóhoz,

Ajánlom minden kedves hazai és külföldi turista, vendég

Figyelmébe egyaránt.

 

Kellemes kikapcsolódást, jó fürdőzést kívánok!

 

+Erősségek

GYÖNYÖRŰ, GYÓGYÍTÓ

-Hátrányok

KICSIT DRÁGA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments