Bogyó és babóca finomságai - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Gyerek könyvek

Közzétéve 2022 május, 08 - 17:17

Hasznos vélemény a főzésről,sütésről,párolásról.stb!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint
Vonalkód: 13118

Üdvözlök mindenkit!

Most szeretném megosztani tapasztalataimat veletek!

Ételeinket főzéssel, párolással, pirítással, és sütéssel készítjük el.

A  húsokat vagy zöldségeket akkor főzzük, ha bő vízben tesszük fel a tűzre, forrásig hevítjük,majd puhára főzzük.

A  p á r o l á s  mindig kevés vízben történik, szinte a saját levében, gőzében puhul meg a hús vagy zöldség.A húsokat párolás előtt mindig kevés zsíradékon, zsíron, olajon, vajon, hirtelen 2-3 percig sütjük.Így egy olyan réteget képezünk rajta,ami a hús zamatát,levét nem engedi távozni.

A  p i r í t á s t forró olajban vagy zsírban végezzük.Így a pirítandó ételek nem szívják magukba a zsíradékot.

A  s ü t é s t többféleképpen végezhetjük.Például rántott húsokat panírozás után bő, forró olajba vagy zsírba tesszük, azután kissé mérsékeljük a tűzhely hőmérsékletét, a húst lefedjük, és az egyik oldalát fedő alatt sütjük.Majd a fedőt levesszük, a húst megfordítjuk, és ezután már fedő nélkül sütjük meg aranysárgára.

Roston-és nyársonsülteket is készíthetünk a rostsütőn, illetve nyárssütő felett, gyakori forgatás mellett, zsírral kenegetve.

Ételeinket külöböző módon sűrítjük be.Nagyon gyakori az un.  b e r á n t á s.

A rántás készítéséhez ne használjunk olyan olajat, amiben húst sütöttünk!

Még egyszer már ne hevítsük az olajat, hanem friss olajhoz keverjük a lisztet,ha szükséges, a pirospaprikát, majd hideg vízzel alaposan keverjük el.A besűriteni való levest, főzeléket, stb. forraljuk,közben a simára kevert rántást ráöntjük.Párszor kavarjuk meg az ételt,hogy le ne égjen, és ne csomósodjon meg.

Sok ételünk  h a b a r á s s a l készül.A tejfölt a liszttel csomómentesen eldolgozzuk, lassan, fokozatosan adjunk hozzá vizet, állandóan keverjük, hogy sima legyen, majd teaszűrőn keresztül takaréklángon, főzütt, sűrítendő ételhez öntjük,és közben állandóan kevergessük.

A besűrítés harmadik formája a liszttel  b e h i n t é s más néven staubolás,amit akkor kell alkalmaznunk, ha valamit csak kevéssé akarunk besűrűsíteni.

Nagyon hasznos javaslatom arra, az esetre ha valamilyen élelmiszer jellegzetes szagát akarjuk eltávolítani, pl. juhhús, kelkáposzta, ekkor forrázást (blansírozás) alkalmazzunk.Bizonyos ételek puffasztó hatását is ezzel a művelettel lehet csökkenteni. pl. uborkasaláta esetén.Tésztaszűrő kanálba tesszük, és lobogó, forró vizet öntünk rá, majd hidegvízzel leöblítjük.

Szárazbabot, húsokat, tegyük forrásban lévő vízbe.A húsokat egy pillanatig forraljuk,leszűrjük. és hideg vízzel leöblítjük,a babokat 3-5 prcig forraljuk, aztán szűrjük le, majd új vízben folytatjuk a főzést.

Ezzel a módszerrel főzhetjük a húslevest is,szép átlátszó levesünk lessz.

Jó tanácsom még,hogy a húsok szeletelésénél  akár nyersen is, akár sülve, ügyeljünk arra,hogy a rostokat mindig keresztben,és sohasem hosszában vágjuk el.A húsokat a sütőből kivéve 10-15 percig pihentessük, akkor szebben lehet szeletelni,nem esik szét.

Nagyon bízom benne,hogy a megoszott tapsztalataimat, véleményemet mindenki hasznosítani fogja tudni sütés, főzés során!

+Erősségek

Szakszerűség!

-Hátrányok

Nincs!

janosom

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Bogyó és babóca finomságai fotók

2021.04.30

Egy kedves kis könyv amiben nem csak egy mese van hanem 22 sütemény recept is.

A kislányom már kicsiként is nagyon szerette ezt a mesét órákig képes volt nézni volt olyan rész amit már fejből tudott persze volt olyan is, hogy én már legszívesebben elmenekültem volna ettől a...