Közzétéve 2022 március, 29 - 8:08

HARLEY DAVIDSON DYNA A HARLEY KÖZÉPSŐ GYERMEKE

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3000000 Forint

A Dyna a Harley Davidson középső gyermeke, mind arányaiban,  mind abban, amennyit foglalkoztak vele. A kisebb Sportserrel és a nagyobb Tourerrel is többet foglalkoztak, többet törődtek gyártói, de a versenyzők körében a Dyna osztatlan figyelemmel rendelkezik. Neve jelentése az, hogy hatalom. Erőt, méltóságteljességet sugárzó motorról, chopperről van szó. A Harley gyártói nem adnak véletlenszerű nevet modelljeiknek.

A Harley Dyna típus már azelőtt is híres, elterjedt volt, mielőtt megjelent volna a „Sons of Anarchi” című televíziós sorozatban. Alvázát 1991-ben mutatták be először, és számos Harley modellben kínálták megvételre, számos jelentkező is akadt megvásárlásukra, többek között exem is.  Nagyon jó, kellemes élményeket éltem át a Harley davidson Dyna hátsó ülésén benzintyúkként mind rövidebb, mind hosszabb utakon. (Mondjuk, azért 200-300 kilométert ne menjünk vele egyszerre, mert „kockás lesz a fenekünk”, vagyis közben azért álljunk meg és sétálljunk egy kicsit, tornázztassuk meg tagjainkat.)A Harley Dyna határozott, kemény vonalaival igazán férfiaknak való motorkerékpár. Persze, akad női használója, tulajdonosa is ezeknek a motorkerékpároknak, vagyis a Dynanak, de súlya és teljesítménye miatt inkább férfiaknak javasolt. Hangja öblös, igazán a Harley Davidson motorjainak jellegzetes hangú.

1991-ben, amikor a Dyna tervezése először elkezdődött, az FXR alváz cseréje volt, és ez a Dyna alvázon keresztül valósult meg. A sorozat első modellje az FXDB Sturgis volt. A tervezőcsapat a három gumitrafót kettőre csökkentette, amely rázósabbá tette a motor alvázás és keményebbé, de meggyorsított a gyártósor összeszerelését.

A Harley Davidson Dyna ugyanúgy ajánlott alacsonyabb és magasabb tulajdonosok, használók számára is. . A magas vezetők megváltoztathatják a kerékpárt az előremenő kezelőszervek felszerelésével, amelyek további lábteret biztosítanak. Az alacsony tulajdonosok, vezetők rövidebb lengéscsillapítással érték el a kerékpár szükséges süllyesztését. Egyszóval a Harley Davidson Dyna mindenki számára elérhető magasságúra állítható, testre szabható.

A Dyna vonalat a váz kialakítása választotta el a többitől. A Dyna modellek mindegyike közös vázzal rendelkezik, amely acélcsőből készült. Tehát a Harley Davidson Dyna bár nem kapott akkora figyelmet tervezőitől mint a Tourer, vagy a Sportster mégis megkülönböztető jellegzetessége, felépítése, ereje és a nevének megfelelően hatalma van a tulajdonosok között.

A Harley Davidson Dyna átvette a távozó FXR család helyét. Az alváz merevebb cvolt, mint az FXR család vázai, valamint új külső megjelenés, dizánj volt szükséges, a régi FXR helyett. A Harley Davidson Dyna hasonlít a 70-es 80-as években gyártott Super Glidre is, és ezért is sok motoros, sok tulajdonos számára fontos értéket képvisel.

Exem mögött a Harley Davidson Dynán kellemes élményekben volt részem. az első ülés mondjuk kényelmesebb, mint a hátsó, keményebb ülés, de így is tudom bátran ajánlani túrázáshoz és motoros találkozókra is.

Egyébként a hazai és nemzetközi motoros cluboknál alapfeltétel, hogy a tagoknak Harley Davidson motorkerékpárjuk legyen, és erre a célra is kitűnően alkalmas a Harley Davidson Dyna.

 

 

Balesetmentes kilométereket,

széles utat, gumifákat kívánok

mindenkinek, aki motorozik!

+Erősségek

FELÉPÍTÉSE, HANGJA

-Hátrányok

NINCS ILYEN

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments