Közzétéve 2022 március, 23 - 18:18

HARKÁNY GYÓGY- ÉS STRANDFÜRDŐ

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 5000 Forint

A Harkány Gyógy- és Strandfürdő be azért látogattam el, mert gyermekkoromban gyakran nyaraltunk itt szüleimmel és testvéremmel. Még a nagymamámmal is jártam itt, tehát eleve kellemes gyermekkori emlékeket idézett, és bár azóta rengeteget változott és fejlődött, nem csalódtam az itt eltöltött kellemes kikapcsolódásban, pihenésben.

A Harkányi Gyógyfürdő természeti adottságai kitűnőek (Harkány eleve csodálatosan szép hely, és maximális lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, turizmusra, pihenni vágyók számára). Harkány természeti adottsága, több mint kétezer napsütéses órája, a gyógyfürdő mikroklímája mind-mind gondos része lehet a megfelelő fürdőkúrának.

A 2003-ban felújított gyógyfürdőnek egy teljesen- egy félig fedett és egy szabadtéri gyógymedencés része van. száztíz centiméteresnél magasabb vízmélységű, 34-38 Celsius fok hőmérsékletű medencékkel rendelkezik. Leginkább mozgásszervi, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, ízületi betegségek valamint a nyirokkeringés zavarainak gyógyításában, megelőzésében segíti vendégeit.

A Harkány Gyógy- és strandfürdő 3 gyógymedencével rendelkezik, egy 35-37 Celsius fokos nyitott medencével, egy 36-38 Celsius fokos fedett medencével és egy 33-36 Celsius fokos félig nyitott medencével. Ezen felül rendelkezik egy 33-36 Celsius fokos tetőtéri fedett medencével és egy 34-36 Celsius fokos tetőtéri fedett jakuzzival is. Ezen felül rendelkezik kalandmedencével, élménymedencével, kinti, szabadtéri strand- és úszó medencével is.

A kalandmedencét elsősorban az aktív kikapcsolódásra vágyó vendégek használják. Az adrenalin szintet leginkább a Turbo I.-II. csúszdákról történő csúszás,  az ugrótoronyból való ugrás esetleg a mászófalon való mászás emelik. . A sodrófolyosó és a pezsgőmedence a lazítani vágyók számára nyújt frissítő élményeket, a gyermekekkel érkezők számára pedig egy külön családi csúszdát is alakítottak ki. A kalandmedence 0,95-1,2 méter mély és 30-32 Celsius fokos hőmérsékletű. Egyidejű befogadó képessége hetven fő.

Az élménymedence kedvezőtlen időjárás esetén is kellemes kikapcsolódást nyújt. Kellemes vízi masszázst, nyakzuhanyokat, fekvő é sülő vízi masszázs padokat foglal magában ez a medence,  melynek vízmélysége 0,95-1,2 méter, vízhőmérsékelete pedig 30-32 Celsius fok.

Lehetőség van szaunában, wellnessben, masszázsban részt venni, ezen felül megvásárolhatóak a Harkányi termál kozmetikumok is a Harkányi Gyógy- és strandfürdőben.  

Az, ami nagyon fontos, hogy a harkányi gyógyvíz bizonyítottan hatásos a pikkelysömör tüneteinek enyhítésében. Városunkon kívül csak két olyan hely van még a világon, ahol bizonyítottan gyógyítható a pikkelysömör.

A gyógyvízfürdő kezelés lázas állapot, fertőző betegség, sérült bőr, váladékozó seb, extrém magas vérnyomás, dekompenzált keringés , légzési elégtelenség, eszméletvesztéssel járó betegségek, aktív rosszindulatú daganatos betegség, aktív tbc, akut gyulladásos állapotok, csontvelőgyulladás és terhesség illetve menstruáció esetén nem javasolt!!!!

+Erősségek

GYÓGYKEZELÉSEKRE JAVASOLT

-Hátrányok

NEM TUDOK RÓLA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments