Samsung mosógépem! - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Mosógép

Közzétéve 2022 június, 23 - 22:22

Hány évre gyártják a mosógépet?!

Felhasználási tapasztalat::
Ár : 134000 Forint
Vonalkód: 13537

Borzasztóan rosszul esett, amikor 2 nappal ezelőtt zakatolni kezdett a Samsung mosógépem.

Pontosan nem emlékszem mikor is vásároltuk, de nem több mint 4-5 éve.A garancia papírját kb. 2 hete dobtam a szemétbe, gondolva már nem garanciás nincs szükség erre.

Amint a képen is látható, nagyon szép, kivitelű a gép és ezüst színben pompázik.Amikor a zakatolását meghallotam azonnal leállítottam.Elmondanám,hogy a gép vásárlásakor mindössze 1 db. volt a műszaki üzletben és azonnal körül is álták a vásárlók, de én kicsit hamarabb ott voltam és közöltem,hogy megvásárolom az eladóval.Nem vártam meg amíg  többiek megelőznek.

Beüzemelve nagyon szépen csendesen járt a gép és jól is mosott, minden funkciója üzemelt, mindmáig, amíg a baj benem következett.Borzalmas gyors fordulaton dolgozott így szinte szárazra centrifugálta ki a kimosott ruhákat.

Régebben volt SAMSUNG videó lejártszóm, Samsung videó készülékem, és jelenlegi TV.-m márkája is Samsung.

Bíztam benne,hogy ez a gyártó hosszú időre tervezi a gépeit, eszközeit, de sajnos a mosógépem meghibásodása váratlanul ért.

Tekintettel arra,hogy nálunk igen gyakori a mosás a mosógép hiánya nagyon megviselt.Kerestem volna szerelőt a megjavításához, órákig nem találtam a neten körzetemben.Legközelebb Miskolcon tőlem 25 km-re érdeklődhettem volna.

Végül találtam egy háztartási gépszervizt ahová azonnal telefonáltam is.Közölték velem, hogy sajnos SAMSUNG típusú gépekkel nem foglalkoznak, de azért a héten talán kiküldenek egy szerelőt aki megnézi mit lehetne tenni.

Időközben hála a nagy technikai lehetőségeknek, a Youtube- csatornán utána néztem mi lehet a hiba.

Találtam is egy nagyon jó, érthető videót, ahol egy szakember elmagyarázta, hogy ammenyiben a mosógép dobja zörög, hangokat ad ki, és kézzel megmozgatva előre -hátra mozgatható, akkor bizony nagy a baj.

Az ajtó kinyitása után ezt kell megmozgatni előre hátra.A gép áramtalanítva legyen!

Elmagyarázta a szakember,hogy ezek a modern gépek max 5-6 évre  lettek tervezve.Szerinte a mosószerek, és  a silány anyag minőség miatt az un. csillagdob eltörik a csapágyak is tönkremennek.

Mutatom mi az a csillagdob:

Ez bizony minimum 20 ezer forintba kerül.Ekkor már azonban csapágyazni is kell a gépet, továbbá szimegingeket is cserélni kell.Másik, amit a szakember a videót elmondott a gépet teljesen szétkell szedni darabokra, ami nem kis munka és a munkadijjat is megkell fizetni.

Ezek után én már tisztában voltam vele,hogy ezzel a Samsung mosógéppel mi többé nem mosunk, cserére van szükség.

Az új gépek ára manapság elég borsos összeg. Ha már vesz az ember nem a leggyengébb minőséget választja,tehát 130-150 ezerre is gondolni kell mielőtt elmennénk mosógépet vásárolni.

Folytatva a gépem kálváriáját mit ad isten tegnap megcsörrent a telefon a Szervíz hivott,hogy küldi a szakemberüket.

Fél órán belül meg is érkezett.Megnézte a gépet és közölte,hogy a csillagdob eltörött cserére szorul, de ha el is vállalná a javítást több hétre vagy hónapra kell számítani.

Ugyanazt magyarázta el nekem mint amit az említett videón megtudtam.

Körülbelül 15 percig tartózkodhatott nállam, amikor kiállított egy számlát, csodálkozásomra.A számla tartalmazza a kiszállási dijjat – kb. 100 m-ről jött a lakásomra- és a hiba megállapításámnak költségét amit már én is megállapítottam.

Így mindösszesen 5500Ft.ot számlázott le a szervíz szakembere!Ennyibe került nekem a semmi, az amit már tudtam.

Gondolkodjunk!Akkor mit számolna fel ha meg is javítaná valamikor és milyen garancia lenne arra,hogy hibátlanul működne is a gép.

Mindent összevetve a közelben lévő elektrónikai- háztartási gép szaküzletbe mentem és vásároltam egy új LG- típusu mosógépet.Nem írom le mennyibe került ,de elég sokba -150 körül-most fogok érte menni elhozni.

Kivitelre nem olyan szép mint. az ezüst színű Samsungom, ami sajnos a tárolóba köt ki, amíg nem lessz vele valami, hiszen a motorja és minden más alkatrésze jó a csillagdobon kívül.Hátha kell valakinek alkatrésznek.Ez most fehér színű LG márkájú, ilyen márkájú gépem még nem volt.

Remélem,hogy ez is üzemeli fog pár évig, legalább , 5-6 évig amint a szerelő is mondta.Azután úgy jár mint a Németek háztartási gépei, irány a kuka!

+Erősségek

Szerintem hasznos információ mosogép tulajdonosoknak!

-Hátrányok

Nem tudok róla!

janosom

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments