A Falka - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2022 január, 25 - 10:10

Ha szereted a vérfarkasos sorozatot

Elkezdtem nézni ismét egy sorozatot amit régen már néztem, de nem fejeztem be.

Ez a sorozat egy kanadai horrorsorozat lenne aminek a neve: A Falka

Itt a sorozat fő ként a vérfarkasokról szól és van benne egy női vérfarkas is aki az egyetlen a vérfarkasok között. A vérfarkas civilizáció már a régi időkre is vissza vezethető a történet szerint. Vannak olyanok akik falkában élnek és egy nagy család, de akik nem a falka tagjai azokat a sorozatban korcsoknak nevezik. A falkáknak vannak területeik ahol figyelnek a rendre és számontartják a nem falkákban élőket és figyelik a lépéseiket és hogy betartsák a szabályokat. Azok a farkasok akik nem a falka tagjaik ők nem szoktak többen lenni egyszerre magányosak inkább a sorozat szerint.

Pár ilyen szabály ami a korcsokra vonatkozik: -Embernek nem lehet elmondani, hogy vérfarkas nem feddhetik fel magukat, hogy nehogy veszélybe kerüljön a vérfarkasok élete.

-Embert szórakozásból nem lehet megölni.

A falkára vonatkozó szabály:

-Ha hív a falkavezér, hogy térj haza akkor haza kell menned bárhol is vagy épp.

-A egy vérfarkasnak fiú gyermeke születik akkor azt a gyermeket a falka neveli majd fel és tanítja meg mindenre.

– Amit a falka vezér mond azt kell csinálni hisz ő a falkának a legjobbat akarja

Egyszer aztán a sorozatban lett egy olyan fordulat amikor az egyik falka tag Clayton aki az egyetemen tanít megismerkedik egy lánnyal Elenával aki a titkárnői állásra jelentkezik hozzá és egymásba szeretnek és össze akarnak házasodni. És mikor Clayton elviszi Elenát a falka házába akkor változik meg Elena élete teljesen és a falka élete  is. Clayton nem szólt a falka vezérnek az érkezésükről és Elena megkérte, hogy menjen be elősször ő és szóljon a családjának , hogy bemutatja nekik. Jeremy a falkavezér a sorozatban.

Amikor Clayton épp bement a házban akkor ért haza Jeremy a futásból a sorozatban így hívják azt mikor az ember átváltozik vérfarkassá és fut egyet a szabadban. Ez után belép Elena a házban és ahogy Jeremyvel beszélget megjelenik egy nagy kutya aki valójában nem az hanem egy vérfarkas Clayton személyében és megharapja Elenát.

A vérfarkas harapás azért veszélyes nagyon, mert sokan nem élik túl, belehalhatnak a harapásba vagy pedig megbolondulhatnak. Kevés az olyan ember aki ezt a kinokat eltudja viselni ami az át változással együtt jár.

Miután Elenát megharapta Clayton összeesik és egy cellába viszik a pincébe. Jeremy nem tartja Elenát erősnek, hogy túl tudja élni az átváltozást, de nagyon téved. És így lett Elena az egyetlen nő a vérfarkasok között. Ez hogy valójában mért  történt meg ez a harapás az a első évad végénél derül ki mikor Jeremy bevalja Elenának a nagy búnét. Elene ahogy megharapták és túlélte elhagyja a falkát és új életet kezd mert nem tudja megbocsájtani Claytonak azt amit vele tett ahogy megharapta azt hisz azért tette, mert ahogy szerette és nem akarta elveszíteni. De ezt teljesen más okból tette. Clayton azért harapta meg Elenát ahogy Jeremy épp vissza tért a futásból és azt hitte Elena látta ahogy átváltozik vissza emberré. Jeremy ahogy megakarta védeni a falkát megakarta ölni Elenát e miat, de Clayton azért harapta meg, hogy adjon neki egy esélyt az életre.

A falka sok mindenen megy keresztül a sorozatban a korcsok ellenük fordulnak és olyan embereket harapnak meg akik egykor bűnözök voltak.

Nekem nagyon tetszik ez a sorozat is hisz vannak benne olyan dolgok amiket a néző az elején nem is sejtet volna.

Kobold

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments