Tinder - vélemény

Átlag: 2.33 (3 szavazat)

Kategória: Weboldalak

Közzétéve 2021 február, 04 - 17:17

Ha komolyak a szándékaid társkereséssel kapcsolatban, a Tinder nem a jó megoldás. Ha „laza” kapcsolatot szeretnél, talán ez az egyik legmegfelelőbb alkalmazás számodra.

Az „igazi”, vagy az „éppen aktuális” partner megtalálása nem túl egyszerű feladat, főként a mostani vírushelyzetre tekintve. Alapvetően nagyon szkeptikusan állok az internetes ismerkedés és a társkeresők világához. Ha komolyak a szándékaid, a Tinder nem a jó megoldás. Ha „laza” kapcsolatot szeretnél, talán ez az egyik legmegfelelőbb alkalmazás számodra. Természetesen akadnak ellenpéldák is, de igen csekély számban.

A Tinder – ha még nem ismerné valaki – 2012 óta működik, alapvetően a gyors, chateléssel történő ismerkedésre alkalmas, ami valljuk be, nehezen tud kialakítani releváns véleményt a másikról. Működése egyszerű. Letöltöd az appot okostelefonodra, regisztrálsz, létrehozod a profilodat és nézelődsz. Ki az, aki tetszik (jobbra húz), ki az, aki nem szimpatikus (balra húz). Ha te is és egy másik felhasználó is kölcsönösek érdeklődtök egymás iránt, párba álltok, majd tudtok csevegni egymással.

A képeknek van a legnagyobb szerepe az online társkeresésben, ezért érdemes gondosan kiválasztani őket. Maximum 9 db képet lehet feltölteni, ezek alapján fognak a felhasználók megítélni és pillanatok alatt eldönteni, hogy szeretnének-e esetleg veled randizni, avagy sem.

Számomra kicsit olyan a Tinder, mint egy online piac, ahol önmagunkat áruljuk, kínáljuk fel, emellett mi is kedvünkre válogathatunk a kínálatból. Ez lealacsonyító és nevetséges, de igaz.

Ugyanúgy, ahogyan az online vásárlásnál, itt is átverhetnek minket. A profilok mögött gyakran nem az van, akit gondolunk. Rengeteg a kamu felhasználó, akik nem magukról tesznek ki képeket, más korosztálynak, önmaguktól teljesen eltérő személyiségnek adják ki magukat. Ez finoman szólva zavaró, hiszen meg kell győződnünk róla, hogy valóságos-e az illető, vagy a kockás hasú szépfiú mögött egy unatkozó bácsika, esetleg egy őrült áll. Ez a bizonytalanság valamilyen szinten kiküszöbölhető, az alkalmazást össze lehet köttetni a Facebookkal, vagy az Instagrammal.

Alapvetően a Tinder nem arról szól, hogy megtaláljuk életünk párját, ellenben ezzel, hallottam néhány ilyen esetről is. Ha a csevegés elején tisztázódik, hogy kinek mi a szándéka, akkor jó is kisülhet belőle. Azonban az alkalmazás nevének hallatán a legtöbb embernek nem az életre szóló szerelem és a házasságkötés jut eszébe, sokkal inkább az egyéjszakás kalandok, rapid randik, kellemetlen meglepetések, vicces szituációk.

Molnár Szimonetta

Nem ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Tinder fotók

2021.03.09

Csak kevesen találják itt meg a boldogságot, ezért nem biztos, hogy megéri.

Ha az embernek nincs nagy ismerősi köre, de mégiscsak szeretne egy komoly kapcsolatot, túl sok opció nem marad. Több éves tapasztalatom van már a társkereső oldalakon, ebből kifolyólag most így, a...
Tinder fotók

2021.02.05

A Tinderen való ismerkedés nem a legszerencsésebb választás, de történhetnek Csodák :)

Az a fajta ember vagyok, aki hisz a csodákban. Ismerek két olyan embert is, akik a Tindernek köszönhetik tartós boldog párkapcsolatukat. A személyes tapasztalatom a Tinderen való ismerkedésről...