Menta - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 14 - 16:16

Gyógynövényként vagy füszerként?

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 800 Forint

A menta nagyon elterjedt füszernövény. Napjainkban egyre többet alkalmazzuk, már mi is ételek ízesítésére vagy akár gyógynövényként. Kellemes mentolos illata mindenhogy meg állja a helyét. De akár főzhetünk belőle menta teát (sokkal jobban szeretem, mint a boltban kapható ízesített teákat!) belőle készített tea nagyon jó az emésztésre, mivel még lazítsa az emésztést, ezért felkelés után fél órával érdemes fogyasztani. Természetesen a memóriánkra is jó hatással lehet, hiszen a borsmenta illó olaj sokat segít egy fáradt napon az agynak. 🙂 Megfelelő természetes gyógymódja lehet a fergesség ellen is, napi egy levél elrágcsálása csodákra képes! 😉 Tarhatjuk akár cserépben az ablakparkányon is, hiszen a mentolos illata segít távol tartani a hangyákat. 🙂  és mint ahogy említettem fentebb ételekben is és italokban is meg állja a helyét. Én gyakorlatilag nagyon sokszor készítek mentaszörpöt, vagy citromleves menta vizet. (az utóbbi segíti a fogyást egy kis gyömbérrel és uborkával) Ételbe még igazából nem nagyon kostóltam, de nem lehet rossz 🙂 ahogy a mentolos rágó se. A mentának lehet több fajtája is. Pl. : a citrommenta angol neven: lemon mint. Egyszer sikerült vennem a Lidl-be, nekem nem jött be fura az íze, de kinek mi. Attól még bátran ajánlom, hogy vegyétek és kostoljátok. Attól, hogy nekem nem nyerte el a tetszésem, másnak simán lehet a kedvence. A sima menta vagy a házi menta: ki hogyan ismeri… citromfajta, a házi menta nem tartozik ehhez a nemhez. A növény örökzöld, évelő. A vadon belül a trópusokon vagy a szubtropikákban nő. Ha otthon gondoskodik a megfelelő kezeléséről, akár 5 évig is élhet.

Borsmenta: illó olajént találkoztam vele, fürdővízbe nagyon szeretem.  Van a csombormenta amiről én úgy tudom, hogy mérgező. Szóval azt ajánlom mindenkinek messziről elkerülni! 😀 és szerintem ennyi talán van több is de az én tudás táramnak itt vége :).. A menta az mindig jó akár ételben l, kozmetikában italban vagy akár gyógynövényként és rovarírtó szerként. És szerencsére már könnyen hozzá juthatunk bárhol, és a boltok polcain is szembe köszön velünk elég reális áron. 😊 Persze azt ki hagytam hogy nagyon jól nézzétek meg, mert van mikor citrom mentát árulnak és nincs feltüntetve. 😉 Igazán hasznos, kedves kis növényke! Vegyétek bátran!!

Ditta90

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
4 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Menta fotók

2021.06.10

MENTA TE KEDVES

Sokat gondolkodtam , írjak vagy nem mentáról valamit, van-e aki nem ismerné valamelyik fajtát Ha máshol nem , cukorkában, fogkrémben, vagy fagyiban , főleg azok akik jártak külföldön Bulgáriában, ...