Útifűmaghéj - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Kategória: Diéta

Közzétéve 2022 január, 17 - 15:15

Gondoltad volna?


Ár : 900 Forint

Az egészséges életmód kapcsán a méregtelenítés rendre visszatérő kérdés. Persze nálam is. A kislányom születése után egy időre elfelejthettem még az ezirányú gondolatokat is, amióta azonban már nem szopizik újra elő-előkerült a téma. Ismerem magam. Szeretek enni, naponta minimum 5x eszem, mégha csak kis adagokat is. Ezért mindig is úgy gondoltam, hogy képtelen lennék egy többnapos méregtelenítő kúrára. És akkor szembejött velem az útifűmaghéj.

Szeretek mindennek alaposan utánajárni, ezért az útifűmaghéjat is kerülgettem néhány hétig.

Hallottad már Hippokratész mondatát, mely szerint “a halál a belekben lakozik”. Gondolj csak bele józan paraszti ésszel, mennyire igaza volt. A belekből szívódnak fela tápanyagok, a vitaminok és a nyomelemek, így ha a bélrendszerrel valami nincs rendben, akkor a tápanyagok nehezebben tudnak felszívódni, hiányállapotokat okozhat. Ennek kellemetlen tünete lehet a hasi feszülés, enyhébb görcsök megjelenése, székletzavar kialakulása, hasmenés vagy éppen székrekedés, puffadás stb. Ezek a tünetek sokszor az életminőséget is befolyásolják és a mindennapokra is hatással lehetnek. Tisztában voltam vele, hogy a panaszaimat nem egészségügyi probléma okozza, így a természetes gyógymódok között kerestem megoldást.Elgondolkodtam hát egy méregtelenítő kúrán, amely segít megtisztítani a beleket az emésztetlen tápláléktól és a lerakódott káros anyagoktól. A béltisztítás legtöbbször szigorú diétával, bonyolult táplálkozási szabályok betartásával, léböjtkúrákkal, beöntéssel vagy a bél átmosásával történhet. Ezzekkel viszont én a mai napig nem tudtam megbarátkozni. Helyette kitűnő választásnak ígérkezett az útifűmaghéj. Már robogtam is a legközelebbi biobolt felé, hogy beszerezzem az egyhavi kúrámhoz szükséges útifűmaghéjat.

Az útifű maghéj teljesen természetes. Rendkívül magas rosttartalma segít helyreállítani az emésztőrendszer működését, hozzájárulnak a salakanyagok minél gyorsabb eltávolításához, és biztosítják a tápanygagok minél nagyobb arányú felszívódását.

Az útifűmaghéj a vízből a saját tömegének akár húszszorosát is képes magába szívni, a létrejövő lágy zselé megakadályozza, hogy a toxikus anyagok től sok időt töltesenek a belekben. Az útifű maghéj teljesen biztonságosan segíti a vékony- és vastagbél tisztítását, segít megoldani az emésztési- és felszívódási zavarokat és enyhíti az ebből adódó testi és lelki panaszokat. Kíváncsi voltam, ezért kipróbáltam. A tapasztalataimat foglaltam össze a mai posztban.

Az útifűmaghéj-kúra tapasztalatai

A kúrát 30 napig kell tartani. A csomagoláson szereplő információk alapján reggel és este kellet vízben elkeverni 1-1 evőkanálnyit az útifű maghéjból és azt minél gyorsabban meginni. Néhányszor előfordult, hogy le kellett tennem a poharat, mert a kislányomnak éppen akkor azonnal kellett valami elképesztően fontos dolog, és mire visszaértem a pohárhoz már egy sűrű, nyálkás anyag fogadott. Öntöttem még hozzá vizet, újra elkevertem és villámgyorsan megittam. Utána rendszerint ittam még egy nagy pohár vizet, a kúra alatt ugyanis nagyon kell ügyelni arra, hogy minimum 2 liter vizet igyunk naponta.

Az első néhány napban tompa fejfájást tapasztaltam, erre számítottam. Ekkor egy kicsit visszavettem az adagból és a fejfájás elmúlt. Néhány nap múlva aztán visszatértem az ajánlott mennyiséghez, ekkor már nem jelentkezett fejfájás. Jött viszont helyette puffadás. Nem is akármilyen. Konkrétan újra terhesnek éreztem magam. Úgy az 5. hónap környékén. Már az első étkezést követően dinnyenagyságú lett a hasan, és ez az állapot egész nap meg is maradt. Átkoztam is magam rendesen, miért pont nyáron vágtam bele az útifűmaghéj-kúrába. De lenge ruhák mögé rejtettem a pocakot, a feszülős ruhákat pedig mélyebbre toltam a szekrényben. Ez a tünet egyébként az egész kúra alatt megmaradt.A 2-3. nap körül újabb tünet jelentkezett. Elképesztő fáradtság és koncentrációzavar telepedett rám. Néha úgy éreztem, hogy tehetetlenül bámulok ki a testemből, és hallottam ugyan, amit a kollégáim mondtak, de csak nehezen fogtam fel. Szerencsére ez is gyorsan elmúlt. Aztán hetekig csak a puffadást érzékeltem.

A wc-re járás egyébként sűrűbb és könnyebb lett, ez azóta is megmaradt. De persze a kellő rostmennyiségre kínosan ügyelek a kúra óta is.

A legjobb tünet azonban a 2-3. hét környékén jelentkezett. Egyik napról a másikra mintha kicseréltek volna. Egyre több energiát kezdtem érezni magamban, és végtelenül türelmes lettem. Soha nem voltam türelmes típus, és szinte csodálkoztam magamon, hogy azokban a szituációkban, amelyekben korábban már régen fortyogtam, továbbra is nyugodt és megértő voltam. A változás a férjemnek is feltünt, de elintézte annyival, hogy “még csak kedd van”. :)

A kúrát egyébként már befejeztem, a türelmesség azóta is megmaradt és mintha több lenne az energiám is.

Mivel a útifűmaghéj teljesen természetes, biztonságos és függőséget sem okoz, ezért akár rendszeresen is lehetne fogyasztani. Én viszont inkább a kúraszerű alkalmazás mellett döntöttem. Úgy tervezem, hogy évente 2-3x tartok majd ilyen 30 napos kúrákat.

Zsolt

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Útifűmaghéj fotók

2021.06.17

Útifűmaghéj

Én ezt a terméket szoktam fogyasztani, mert jó a belek tisztítására és egészséges is a rosttartalma miatt. Reggel éhgyomorra egy evőkanál útifűmaghéjat szoktam bele tenni 2dl vízbe és nem szabad...