GEOCACHING - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2021 október, 27 - 13:13

GEOCACHING-AVAGY A TERMÉSZET LÁGY ÖLÉN

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 5000 Forint

GEOCACHING

A geocaching, más néven geokesing egy egész országot, sőt külföldi országokat is érintő természetbarát, természetjáró sport. Különböző multi, hagyományos és virtuális geoládák (leginkább légmentesen zárható, eső álló konyhai dobozok) vannak elrejtve az ország különböző területein, és mint mondtam külföldön is, hiszen nemzetközi sportról, hobbyról, kikapcsolódásról van szó.

A geoládákat egy játékostárs rejti el valamilyen szép természetet érintő, vagy városnéző túra során. Érdemes volt régebben ezeket a ládákat kézi GPSel felszerelve keresni, ma már elég hozzá egy okostelefon is, melybe le lehet tölteni a láda adatait.

Ezeket a ládákat megtalálva kell beírni az oldalon is használt felhasználó nevünket egy füzetbe, ami a ládában található, a megtalálás időpontjával együtt.

Utána a ládában talált jelszót be kell írni az erre kitalált, Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület által létrehozott oldalra is, hiszen így tudod nyomon követni, hogy milyen ládákat találtál meg és válhatsz megtalálásaid által olyan taggá, aki ládákat is rejthet el.

Nem tudom pontosan hány ládát kell megtalálni hozzá, de a későbbiek során te is elrejtheted a közeledben lévő természeti, városi, kulturális területen egy-egy geoládát. Viszont neked kell gondoskodni róla, hogy a saját magad által elrejtett geoláda kereshető állapotú legyen.

A kicsik, gyermekek (de néha a felnőttek számára is) az is érdekessé teszi a láda megtalálását, hogy a ládákban különböző játékok (apró műanyag kinder figurák, állatok, üveggolyók is vannak), melyből egyet – egyért alapon ki lehet cserélni. Vagyis egy magunk által vitt játékot beleteszünk és egy ott, a ládában találtat kiveszünk.

Én leginkább a Pilisi hegységben és a Kék túra vonalán jártam, illetve Kalocsa, Foktő és környékén, még exemmel, de szerencsére mostani párom is hajlandó túrázni menni, hiszen  ő is szeret sétálni, túrázni, kirándulni,  és szereti a természetet. Nagyon szívesen újrakezdeném ezt a sportot, és szeretném felfedezni a Magyarország területén elrejtett ládákat. Hiszen mindannyiunkban él a „kincskeresés” ősi szenvedélye, és ha ez természetjáró vénával is kiegészül, akkor ez egy rendkívüli sport lehet mindannyiunk számára.

 

Az iformatikai vénával megáldott, tehetséges egyéneknek lehetősége van a ládákat virtálisan is „megkeresni” a jelszót kitalálni egyes ládák esetében, erről bővebb információt sajnos nem tudok adni, mert én élőben szeretem megélni a túrákat, sétákat.

 

 

+Erősségek

TÚRÁZÁS, TERMÉSZETJÁRÁS, SPORT

-Hátrányok

NEM TUDOK RÓLA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+9

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments