Gyulai Várfürdő - vélemény

Átlag: 3.5 (1 szavazat)

Kategória: Szolgáltatók

Közzétéve 2021 május, 14 - 7:07

Fürdő ahol mindenki talál kikapcsolódást

A gyulai várfürdő a vár közvetlen közelében található. Összeköttetésben van a Hungest Hotel Erkel szállodával, és körülötte több 3 illetve 4*-os szálloda is megtalálható. Szállást biztosítanak még apartman házak és panziók is. Gyulán már a török időkben voltak fürdők. A mai várfürdőt megannyi törekvés árán hozták létre 1959-ban. 1965-től gyógyfürdőnek nyilvánították és máig így üzemel. 2013-ban egy élmény részleggel, az aqva palotával bővült.

Gyógyászati része nagy segítséget nyújt a mozgásszervi, bőrgyógyászati és ideggyógyászati panaszokra. Szerencsémre, én a fürdőt gyógyászati célból még nem látogattam, így ezen részről nem tudok releváns véleményt alkotni, viszont az aqva palotát többször is látogattam már.

Az aqva palota két hatalmas csúszdával is rendelkezik, mely nagy élményt nyújt a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Van szabadtestes és fánkos csúszási lehetőség, valamint van négyszemélyes csúszda, ahol a barátokkal, családdal együtt élvezhetjük a mókát. Sajnos a aqva palota külön fizetős rész, de megéri kipróbálni. A legkisebbekre is gondoltak így van baba-és gyermekmedence is. Medencék között még megtalálható a merülő medence, ugró- és élmény medence is. Az biztos, hogy a család minden tagja megtalálja a neki megfelelő kikapcsolódást a medencék világában. Ami nekem még külön tetszik, és egy nagyon jó kis élmény, az a vizibár, ahol a vízben ülve koktélozhatunk. Van külön baba-mama szoba, ami nekem kifejezetten tetszik, hogy erre is gondoltak, így az anyukák normális, meghitt környezetben láthatják el kisbabájukat. Az aqva palota részben megtalálhatóak még a szaunák és játszóterek is. Az élmény garantált minden korosztály számára.

A fürdőnek szauna parkja is van, melyben külön programok is szoktak lenni, ilyen például az éjszakai wellnessezés. Érdemes kipróbálni a szauna szeánszot is, ami egy igazi wellness élményt ad testünknek, lelkünknek is.

A strand részen megtalálható egy hullám medence, egy csúszdás medence, ahol hétvégenként dj.-s szokta a zenét szolgáltatni és aqva fitness is szokott lenni. A hangulat garantált és fergeteges. Gyermek viziparadicsom a kisebbek számára, de sajnos a felnőttek itt nem pancsolhatnak együtt a gyerekekkel ,csak állhatnak a medencében higiéniai okokra hivatkozva. Található a medencében egy kisebb csúszda rész is, sajnos ide se kisérheti fel a gyermeket a szülő. Kupolás medence ami egy wellness élménymedence. A strand területén rengeteg vendéglátó egység helyezkedik el, minden vágyunkat kielégítve. A legtöbb helyen elfogadható a szépkártya és természetesen a fürdőbelépő is fizethető ebből.

Én, mint gyulai lakos, gyulai kedvezménnyel vehetem igénybe a fürdőt, így viszonylag megéri, de teljes áron szerintem túlárazott és a lassú fejlődése miatt, sok más fürdő már régen magasabb színvonalt biztosít hasonló áron. Amit én még nem szeretek, hogy nagyon zsúfolt, olykor élvezhetetlen, például a hullám medence.

A várfürdő területén található az Elkel fa, amely sajnos mára már elkorhadt. A legenda szerint Erkel egyik kedvenc fája volt ez a mezei juhar fa, mely ma már műemlék.

Összességében azt mondom, hogy egy itt nyaraló turistának feltétlenül meg kell látogatnia, de mint itt élő, nekem már nem ad olyan élményt. 

+Erősségek

szép környezet

Minden megtalálható a területén

-Hátrányok

Túlárazott

LauraHedi

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments