Közzétéve 2021 február, 22 - 2:02

Frontin nyugtató pirulák vélemény

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Csak a szakorvos által előírt módon érdemes szedni, és általában szigorúan vényköteles gyógyszer. Hatóanyaga az alprazolam, a szorongásoldók farmakológiai csoportjába tartozik. Ezek olyan pszichotrop gyógyszerek, amelyek csökkentik vagy elnyomják a szorongást, félelmet, érzelmi stresszt, neurózist, ingerlékenységet, agarofóbiát, pánikbetegséget. A kezelési útmutató elolvasása után meg fogja érteni, miről van szó.

Így, ha félelem érzését tapasztalja, belefáradt, nem akar többé félni és nincs elég ereje önállóan legyőzni ezt az állapotot, akkor segítenie kell idegrendszerét abban, hogy megbirkózzon ezzel a helyzettel. Nem számít, hogy a félelmednek valódi okai vannak-e, vagy azok megalapozatlanok, és a stressz következményei. A félelem, szorongás, nyugtalanság jelentősen rontja az életminőséget, ezeket ki kell küszöbölni. A Frontin ebben az esetben az egyik optimális megoldás. Hatására megnyugszik, adekvált marad az ember, nem álmatag, lehetőséget kap arra, hogy mindent józanul elemezzen, mérlegeljen és döntéseket hozzon.

Mi a jó ebben a gyógyszerben? Elég hosszú ideig, akár hat hónapig vagy tovább is szedhető; leggyakrabban nem okoz függőséget, csak a rend betartása a fontos: a legkisebb dózissal kell kezdeni, szükség szerint növelve azt, és fokozatosan kell abbahagyni a szedést is, lassan csökkentve az adagot a legkisebbre (egy tabletta negyedére). Sokan nem is lépik túl a minimális adagot, mivel kiderül, hogy hosszútávon elegendő, és időnként rövid ideig tart a kezelés. Ami ezt a gyógyszert illeti, minden nagyon egyénre szabott: ha egy fél tabletta segít Önnek, akkor nincs értelme többet bevenni, és ha 2 tablettára van szüksége, ne aggódjon, hisz épp ennyi van feltüntetve a használati utasításokban, mint a minimális napi adag. A félelem mellett a Frontin depressziót, vegetatív-érrendszeri rendellenességeket kezel, és kardiológiai szempontból is javallott, ha a problémák idegrendszeri gondokkal is társulnak.Úgy vélem, nem érdemes az összes javallatot felsorolni. Viszont itt szeretném megjegyezni, hogy az alkoholfüggőségi szindrómában szenvedő betegek kezelésére is szolgál. Ez utóbbi hatékonyságáról nem tudok semmilyen véleményt mondani, de javítja a hangulatot, az biztos.

Általában nagyon jól tolerálható a betegek szempontjából, mellékhatások nélkül.

De semmi nem szokott csak úgy simán történni, esetemben megvonási tünetek jelentkeztek, és meglehetősen erős függőség alakult ki. Amikor az orvos felírta a gyógyszert, elfelejtett figyelmeztetni egy ilyen lehetőségre, majd meglehetősen rövid idő alatt 0,25-ről 2-re, néha 3 mg-ra növeltem az adagot. Mivel a s zervezetem már nem reagált a szokásos 0,25mg-ra.

Amikor megpróbáltam hirtelen felhagyni a gyógyszer szedésével, motiválatlan és ésszerűtlen agresszió és sírás jelentkezett nálam. Szóval, bár későn, de el kellett olvasnom a betegtájékoztatót és fokozatosan kellett csökkentenem az adagot, de ekkor már nem tapasztaltam azt a bizonyos könnyedséget.

A terápia általában hat-nyolc hónapig tart, de végül negyedik hónapnál be kellett fejeznem a Frontin gyógyszer alkalmazását, és kevésbé erőteljes analógot kellett kérnem. Tehát olvassák el a véleményemet, mert nem érdemes megismételni a hibáimat és kísérletezni az adagokkal.

A Frontin és az alkohol nem jó párosítás. Semmilyen módon. Ha megfeledkezik magáról az ember és megiszik egy fél pohár sört, az eredmény minden bizonnyal meglepő lesz, különösen a környezete számára.

Tehát sokkal több negatívumot számoltam, mint előnyt. Tekintettel arra, hogy a 0,25-ös adagoláshoz, később meg 0,5-höz kevesebb, mint két hónap alatt szoktam hozzá, nem tudom ajánlani ezt a gyógyszert. Így úgy dötöttem, hogy a Frontinnal való további kísérleteimet nem fogom folytatni.

+Erősségek

Hosszú ideig szedhető

jól nyugtat

-Hátrányok

A Frontin alkohollal nem kompatibilis, a kezelés alatt nem is szedhet alkoholos gyógyszereket

Szabó Andor

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments