Frakk – magyar rajzfilmsorozat - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Rajzfilmek

Közzétéve 2022 március, 06 - 12:12

Frakk, a macskák réme

Frakk, a macskák réme az animációs tévésorozatban, amelynek forgatókönyvét Bálint Ágnes írta és a Pannónia Filmstúdió készítette. Jó régen volt már 1971 és 1985 között ment. A játékfilmsorozat rendezői Cseh András és Nagy Pál rendezte, Gyöpös Sándor és Kunz Román voltak a producerei. A zenéjét Pethő Zsolt szerezte. A sorozat főszereplője Károly bácsi magyar vizslája, aki nem más, mint maga Frakk. Frakk ki nem állhatja a macskákat, főleg Imre néni két macskáját Lukréciát és Szerénkét. A sorozat négy évadból állt.

Maga a történet a kutya-macska barátságról szól. Egy kis kertes házban lakik a két elkényeztetett macska a fekete Lukrécia, és a fehér Szerénke. A gazdáik Irma néni és Károly bácsi. A két macska lusta, de szemtelen is egyben és Irma nénivel ellentétben Károly bácsi nem szívleli túlzottan őket. A baj akkor következik be, amikor Lukrécia elfoglalja Károly bácsi karosszékét. Ettől kezdve Károly bácsi egy kutyáról álmodozik, aki rendbe fogja tenni a két macskát. Ekkor érkezik a házhoz Frakk, egy gyönyörű magyar vizsla és azonnal megkezdi a két macska nevelését. Így lett a macskák réme.

Frakkot Károly bácsi egy régi osztálytársától kapta, mert az külföldre utazott és nem tudott tovább róla gondoskodni. Frakk előszeretettel egzecíroztatta a két macskát, ahányszor rosszalkodik a két macska azonnal móresre tanítja őket. Ellenszenve sokszor megmutatkozik, de azért időnként törődést is mutat irántuk. Lukréciát kimentette a hó alól, a két macskát mikor eltévedtek kivezette az erdőből. Vadászkutya révén imád vadászni Károly bácsival. Kedvenc sportja a foci, amit gyarkan játszik a szomszéd kisfiúval Lajcsikával.

Lukrécia kövér, fekete macska fondorlatos észjárással, folyton mesterkedik valamiben, hogy hogyan tudnának borsot törni Frakk orra alá. Utál egerészni, de enni imád, gazdáik elől is eleszi a finomabb falatokat. Szerénke is kövér, de ő fehér színben pompázik. Ő egy kedves, szelíd cicus, ami a szívén az a száján. Sok esetben nem ért egyet Lukréciával, de azért támogatja. Lassú és megfontolt járású, olykor kicsit butácska is. Macska létére tériszonyos, nem szeret fára se mászni.

Károly bácsi szigorú és következetes ember. Nem igen szereti a macskákat, mert folyton a karosszékében fekszenek. Nagyon örül és szereti Frakkot. Szereti a csendet, szeret újságot olvasgatni és kertészkedni. Irma néni a két macskát imádja, kényezteti őket és Frakktól igyekszik őket megvédeni. Frakkot is szereti persze és jól gondoskodik róla. Jó feleség és gazdasszony.

Frakk hangja Szabó Gyula, Lukréciáé Schubert Éva, Szerénkéé Váradi Hédi, Károly bácsié Rajz János és Suka Sándor, Irma nénié Pártos Erzsi, Lajcsié Geszti Péter és Pálok Gábor, Micikéé Magda Gabi, Idős hölgyé Bakó Márta és Vay Ilus.

Ajánlom mindenki figyelmébe nagyon jó kis sorozat.

Buksika

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments