Közzétéve 2022 március, 25 - 10:10

Fontos az állatkád? Akkor mindenképpen ajándékozd meg egy fekhellyel

Érdemes kutyáknak, macskáknak fekhelyet vásárolni, mert állatkáink a nap bármely szakában leheveredhetnek. Boldogan és örömmel vetik bele magukat egy önfeledt alvásba ágyikójukba, de szívesen kucorodnak mellénk is a kanapén:) Ilyenkor tavasszal a kutyusom imád napozni, elfekszik és látványa megmosolyogtat mindig.

De nyáron is imád a fa árnyékában pihizni. A pihenés, az alvás életük szerves része. Napi 12 órát is alszanak, 7 óra pihenés és 5 óra aktivitás kap szerepet az életükben. Bár számos tényező befolyásolja ezt, figyeljünk kedvencünkre. A nap nagy részét fekve, elnyújtózva töltik, éppen ezért rendkívül fontos, hogy milyen fekhelyen telik el ez az idő. Számtalan fekhely létezik a piacon, ezért nehéz is a választás.

Ismerned kell cicád, kutyád szokásait, hogyan szeret, milyen pózban aludni stb. Fontos a fekhely mérete, anyaga, töltőanyaga. Van kerek, fánk alakú, szögletes, ovális, kuckó alakú, lábon álló vagy éppen kanapé formájú éppúgy, mint egy újrahasznosított huzattal rendelkező. Nagyon fontos a fekhely minden igényt elégítsen ki. Vedd figyelembe, hogy a kutyád, macskád milyen egészségügyi állapotnak örvend, milyen életkorú és személyiségű, hogyan szeret aludni. Sok állatka szeret elnyúlni, összegömbölyödni, falhoz kucorodni és valami puhához bújni.

Ha hosszasan elnyúlva szeret aludni, akkor mindenképpen egy nagyobb ágyikó jár neki, ha viszont alvás közben szívesen odabújik valamihez, akkor ajánlott legyenek puha oldalai. Alvás közben az ideális testhőmérséklete a kutyáknak például 37,5 – 38,5 celsius. Ha jól megfigyelted hogyan alszik, akkor le is kell mérnek az orrától a farkáig hány centi, hogy kitud választani a megfelelő ágyat. Célszerű számításba venni, ha még kölyök és növésben van, hogy nagyobb méretű legyen. Ízületi fájdalmakkal rendelkező kutyáknak érdemes ortopéd állatorvos véleményét kikérni.

A nagy sűrűségű memóriahabos ortopéd kutyafekhelyek megfelelnek, mert alvásközben igazodnak alakjukhoz, kényelmet, támogatást nyújtanak a kutya fájdalmainak enyhítésében, segítve a folyamatos véráramlást a test teljes területén. Ezek a memóriahabos matracok általában magukba szívják és megőrzik, tartják a szagokat, érdemes vízálló, mosható huzattal rendelkezőt vásárolni.

Például, ha hősszuszőrű az állat, akkor érdemes a túlmelegedés elkerülése végett lábon álló fekhelyet választani, mert szabadon áramlik a levegő a fekhely alatt, segítve a megfelelő testhőmérséklet szabályozását.

Természetesen amikor választasz ajánlott, hogy a lakásodban található hely igényéhez megfelelőt válasz, illeszkedjen a környezetbe, így mindenkinek kellemes lesz.

Buksika

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments