Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06

FOKHAGYMÁS KRÉMLEVES KENYÉRKOCKÁVAL

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 3000 Forint

A fokhagymás ételek rendkívül finomak és igazán jellegzetes ízük, illatuk van. Sajnos sokan pont az illatuk miatt nem szeretik, pedig tényleg rendkívüli ízekben gazdag, kellemes ízű ételeket készíthetünk belőle. Sajnos valóban jellegzetes illata van, de rendkívül egészséges, kétségbevonhatatlanul jótékony hatása szervezetünkre, egészségünkre. És valljuk be: nagyon finom!

 

Tehát akkor hogyan is készül a fokhagymás krémleves kenyérkockával?

 

 

HOZZÁVALÓK

       egy fej

       kettő evőkanál olaj

       körülbelül tíz gerezd fokhagyma

       egy liter zöldségleves vagy húsleves alaplé

       kettő és fél deciliter habtejszín

       ízlés szerint só és bors

       pirított kenyérkocka (vagy levesbetét golyó)

       a díszítéséhez pedig petrezselyem

Ez az egyszerű étel mindössze harminc perc alatt elkészíthető, rendkívül egyszerű és kezdő szakácsnőknek (férfiaknak) is ajánlott étel. Árában átlagos költségvetésűnek számít, a fokhagyma ára kicsit megdobja.

 

De hogyan is készül?

 

Elkészítésének menete:

1., A fokhagyma krémleves elkészítéséhez először is meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát

2., majd a meghámozott hagymát apróra kockázzuk, és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük.

3.,  Közben a fokhagymát présen, vagy fokhagyma nyomón keresztül a hagymára nyomjuk.

4.,  Jól összekeverjük, és közepes lángon aranysárgára pároljuk körülbelül öt-hat perc alatt.

5., Felöntjük a levessel, vagyis ráöntjük a zöldségleves vagy húsleves alaplét.

6., A forrástól számított tíz-tizenöt percig főzzük, hogy a fokhagyma aromája kibontakozhasson.

7.,  Belekeverjük a tejszínt, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd gyengébb tűzön összemelegítjük.

8., Kevergetve besűrítjük néhány perc alatt.

9., Végül a levest a fazékban botmixerrel, vagy kézi habverővel krémesre turmixszoljuk, keverjük, verjük.

10., Adagonként tányérokba vagy tálkákba mérjük, és megszórjuk zsemle- vagy kenyérkockával.

11., Tetszés szerint finomra aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK A LEVESHEZ!!!

+Erősségek

FINOM, EGÉSZSÉGES

-Hátrányok

JELLEGZETES ILLATA VAN

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments