Közzétéve 2021 augusztus, 02 - 13:13
Fogyasztom, kúraszerüen használom, . Vérszegénységre kezdtem el használni.
Ismerd meg a cékla hatásait az egészségre.
– GYULLADÁSCSÖKKENTŐ HATÁSA VAN.
A cékla a betain tartalamának köszönhetően hatékony gyulladáscsökkentő is.
Megvédi a sejteket, a belső szerveket, rendszeres fogyasztása betegség megelőző hatással is bír.
– Vérnyomáscsökkentésre kiváló.
A magas vérnyomással küzdőknek kifejezetten ajánlott a céklalé rendszeres fogyasztása, ugyanis képes annak csökkentésére. Egy amerikai kísérlet arra az eredményre jutott, hogy azoknak, akik naponta 2,5 dl céklalevet megisznak, átlagosan 10 Hgmm-el csökken a vérnyomása.
A cékla ugyanis nitrátot tartalmaz, ami az emberi szervezetben nitritté, ezt követően pedig nitrogén-monoxiddá alakul, ami tágítja az ereket, ezáltal pedig csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést.Jó hatással van a szívreA vérnyomás kiegyensúlyozása mellett a cékla hatással van a szívre is. A benne található kálium szabályozza a szív működését, a hiánya emiatt gyakori szédülést és szívritmuszavart okoz. Napi 1-2 dl céklalé segít, hogy a szív képes legyen a megfelelő összehúzódásokra, ezáltal elegendő vért tudjon pumpálni a szöveteknek.
– Vaspótlás céklával
VÉRSZEGÉNYSÉG ELLEN IS GYÓGYSZER
Ha valakinek alacsony a hemoglobin szintje, akkor ajánlatos céklát fogyasztania.
A céklának magas a vas és a folsav tartalma, ami jótékony hatással van a vérképzésre. Ráadásul a szervezet a könnyebben veszi fel a céklából a vasat, mint más növényből.
Serkenti a vérképződést azáltal, hogy segíti a vörösvértestek regenerálódását és szaporodását.
– Érdemes nátha és influenza idején hetente néhányszor megelőzés céljából fogyasztani, ha pedig már betegek vagyunk, igyunk belőle naponta három pohárral. Macskajajra is kiváló, hiszen detoxikál és tisztít.
Erősíti az immunrendszert és téli fáradtság leküzdésében is fontos szerepe van a céklának.
A cékla gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a betegségmegelőzésben is kitűnő eszköz a céklalé.
– Véd a rák ellen:
A cékla hatásai közül semmiképpen sem szabad kihagyni, hogy a cékla vöröses színét adó betacianin pigmentek hatékonyak a rák bizonyos fajtáinak (máj-, a vastagbél és a bőrrák) megelőzésében, illetve a kemoterápián átesett betegek eredményei is látványosan javultak intenzív céklafogyasztást követően.
– A cékla C-vitaminban gazdag, ennek köszönhetően hatékonyan felveheted a harcot egy pohár céklalével a pigmentációk és különböző bőrfoltok ellen. Igyál meg naponta egy pohár céklalevet és tapasztalni fogod a változástHelyettesíti a multivitaminokatEz a gumós növény igazi vitaminbombának számít: nagy mennyiségben található benne C-vitamin, folát, emellett ahogy említettük, sok kálium van benne, illetve olyan ásványi anyagok forrása, mint a kalcium, vas, magnézium, mangán, foszfor, nátrium, cink, réz és szelén.
Ezeknek köszönhető a cékla áldásos hatása az emberi szervezetre, például, hogy védelmet nyújthat akár az Alzheimer-kór ellen is.
A céklalé frissen préselt almalével kombinálva minden gyógyszertárban kapható multivitamint leköröz.Gondoskodik a szuper formáról
A cékla rosttartalma sem elhanyagolható, sőt, kiemelkedően magas.
Ezáltal támogatja az emésztőrendszer megfelelő működését, valamint hozzájárul a teltségérzethez.
A cékla betaint tartalmaz, ami a zsírok lebontását serkenti.
A céklalé fogyasztása a fogyókúra részeként ebből adódóan segíthet elérni az áhított eredményt, és megszabadulni a nem kívánt kilóktól.Megtisztítja a májat. A cékla erősíti a bélrendszert is, a benne lévő betain pedig segíti a zsírok lebontását, ezért zsírégető hatása is van.
Ha sárgarépával és uborkával fogyasszuk, még inkább segít a zsírt lebontani.
Tehát egészségünk védelmében is érdemes céklalét fogyasztani.
jótékony hatás
nincs
roksy
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás