Közzétéve 2022 február, 06 - 16:16

Finom habos kávé – Nescafe Dolce Gusto

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 20000 Forint

Nyugdíjba vonulásom alkalmából kaptam ajándékba egy Nescafe Dolce Gusto Piccolo kávéfőzőt. Nagyon megörültem neki, mert a kis kapszulából, amely hozzá volt adva – csodálatosan aromás kávét  főztünk. Presszókávét, cappucinot, forró csokoládét, Latte machiato kávét is lehet vele készíteni. Nagyon szeretjük a kávét, mindenféle formában – de ez különösen finom. A kapszula ára elég magas, azonban különleges alkalmakkor érdemes megvásárolni.

A kávéfőző egyben lehet a konyhának a dísze is, mivel fő helyet foglal el – azonnal lehet vele kávét főzni.

A készüléket csak földelt aljzathoz lehet csatlakoztatni. A hálózati feszültségnek meg kell egyezni a táblán feltüntetett értékkel. Ez a kávéfőző kizárólag háztartási használatra készült. Javasolt, hogy készülékhez a Nescafe Dolce Gusto géphez tervezett Nescafe Dolce Gusto kapszulát kell használni. Minden kapszulából egy tökéletes kávé készíthető, valamint a kávékapszulácskák nem használhatók fel újra. A forró kapszulát nem szabad kézzel eltávolítani, valamilyen fogóeszközt kell használni hozzá.  A készüléket mindig sima, stabil hőálló felületen kell üzemeltetni. A víztartályt nem szabad túltölteni. Kávéfőzés közben nem szabad soha magára hagyni, és a csepprácsot és tálcát nem lehet levenni. A használat után ki kell venni a kapszulát és a kapszulatartót is meg kell tisztítani.

Bizonyos időközönként vízkő mentesítésre van szükség.

Ezeket a szabályokat betartva sok örömünk lesz ebben a kávéfőzőben.

A kávéfőző részei:

A szerkezet hátoldalán van egy víztartály, amelybe olyan mennyiségű vizet kell tölteni – amely a mellékelt prospektusában szerepel – attól függően, hogy mi az amit szeretnénk vele készíteni. De 60 százaléknál több vizet nem szabad beleönteni.

Az oldalán van egy ki- bekapcsoló gomb. Amikor piros a gomb a megnyomás után – akkor a gép felkészül, zöldre váltás esetén lehet készíteni a kávét.

Az alján a csepptálcára, illetve rácsra kell helyezni a kávéscsészét.

A kávéfőző elején van a kapszulatartó. A tető felemelésével kinyílik – ide helyezzük a kapszulát – majd egy mozdulattal lezárjuk – és ekkor egy kis hegy kilyukasztja kapszulát – amelyen keresztül áramlik a víz és kifolyik a finom kávé. Ugyanezt végezzük el a tejkapszulával is.

A tetején van egy kar – eredeti állapotában középen. A víz és a kapszula bekészítése után a kart balra fordítjuk /kb. 60 másodpercre/ – így melegszik fel a víz. Utána teljesen jobbra hajtjuk – és így jön le a forró kávé, valamint a hozzáadott tej is. mikor a kávéhab és a tejhab is kijött – a kart középre helyezzük és kész a finom kávé. Barna cukorral ízesítjük.

A kávéfőzőhöz különféle kapszulák kaphatók. Espresso, cappucino, chococino, cappucino ice.

Jó kávézást kívánunk.

Jessyke

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments