CSÖRÖGEFÁNK, A CSALÁD KEDVENCE - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2022 június, 10 - 11:11

FÉL ÓRÁS CSÖRÖGEFÁNK

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 1500 Forint

Specialitásom, kedvenc süteményem egyike a harminc perces csörögefánk. Elkészítése rendkívül egyszerű és olcsó, és aki szereti a süteményeket, annak kifejezetten tudom ajánlani, mert azon felül, hogy olcsó, még gyorsan, mindösszesen harminc perc alatt el is készíthető. Bevallom őszintén, nem léphetek nagyanyám nyomdokaiba, hiszen ő különlegességet készített belőle és masni formájú csörögefánkokat készített. Ehhez én sajnos nem értek, de így,  egyszerű egyenes formában is ízletes és finom.

 

Hozzávalók hat adaghoz:

–          Ötven dekagramm liszt

–          Fél csomag sütőpor

–          Egy csipet só

–          Három evőkanál kristálycukor

–          Egy darab tojás

–          Egy kanál tejföl

–          Étolaj

–          Porcukor

 

Elkészítése a következő módon történik:

 

  • 1. lépés: A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a tojást és a tejfölt összekeverjük
  • 2. lépés: Megfelelő keménységű tésztát készítsünk, ami se nem túl híg, se nem túl száraz, és nem túl ragadós
  • 3. lépés: Egy nyújtódeszkát kilisztezünk, majd kinyújtjuk rajta a tésztát
  • 4. lépés: derelye vagy pizza szaggatóval feldaraboljuk (így szebb lesz a sütemény, én viszont egyszerűen csak egy konyhakéssel szoktam). A közepébe vágást teszünk
  • 5. lépés: Forró, tényleg igazán forró olajban, maximum lángon, gyorsan aranybarnára sütjük
  • 6. lépés: Porcukorral megszórjuk
  • 7. lépés: Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom, így akár már tálalhatjuk is J

Minden kedves vállalkozó kedvű személynek,

Aki úgy dönt, hogy elkészíti a harminc perces csörögefánkot,

Sikeres sütést és

Jó étvágyat kívánok!

+Erősségek

RENDKÍVÜL FINOM ÉS ÍZLETES SÜTEMÉNY, KÖNNYEN, GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ

-Hátrányok

CUKORBETEGEKNEK NEM AJÁNLOTT

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments