Közzétéve 2021 július, 24 - 15:15

Fejes káposzta….

Sziasztok!

Szeretnék pár jó dolgot megosztani veletek a fejeskáposztáról. Szerintem nagyon sokan nem tudjátok hogy mire és hogy tudjátok felhasználni ezt a remek dolgot most  ebben szeretnék nektek segíteni.

Nagy vonalakban annyit kell róla tudni hogy zöld színe van sima a felülete és kerek a formája. Nagyon sok féle vitamint tartalmaz ami ez emberi szervezetre jótékony hatással van .Aki hajlamos puffadásra az inkább főzésnél egy kis szódabikarbónát tegyen a főző vizébe.

Véleményem szerint nagyon gyorsan el lehet készíteni belőle a   finomaknál finomabb ételeket sőt isteni sütiket lehet belőle készíteni.

Szeretném meg osztani veletek hogy miket szoktam belőle készíteni hátha Te is kedves olvasó kedvet kapsz hozzá és te is elkészíted. Fejeskáposztát multiknál és a piacon valamint a kisboltokban lehet megvásárolni. Szerintem az a jó belőle amelyik nem sérült ezt úgy értem nem barna a levelei stb. hanem szép zöld.

Leggyakrabban Én a piacon szerzem be mert ott friss mert egyszer az egyik multinál megjártam  mert kívülről nagyon szépen mutatót ,de amikor haza vittem elkezdtem megfőzni a külső levelet le véve akkor tapasztaltam hogy sajnos alatta is rossz volt azóta már sokkal jobban odafigyelek a vásárlásánál jobban átnézem.

Nagyon szeretek belőle káposztás tésztát készíteni nagyon gyorsan elkészül és az egész család kedvence. Véleményem szerint amikor lereszelted a káposztát picit sózd meg hagyd állni bene és utána nyomkod ki a levet és csak utána kezd el dinsztelni olajon. Dinsztelés közben  ne tegyél bele cukrot mert nem lesz jó egy egész csomóba össze áll ás meg karamellizálódik és nem lesz jó. Tehát csak a serpenyőbe olajat tegyél bele a káposztát és puhára párold. Ha kész vagy vele akkor főzzél ki nagy kocka tésztát és keverd össze vele majd cukorral , borssal tálalhatod is ezt az isteni ételt.

Másik tanácsom az az lenni hogy készíts belőle káposztás pogácsát vagy esetleg káposztával töltőt batyut. Az Én kislányom csak a paradicsomos káposzta főzeléket eszi meg a főzelékek közül fasírttal. Azért osztom meg veletek ezt mert nagyon sok gyerköc nem szereti a főzelékeket és tudjuk hogy nagyon fontos az emberek számára hogy egyen. Esetleg ha Te is abban a cipőben jársz amiben én jártam hogy nem akar főzeléket enni készítsd el neki a paradicsomos főzeléket kicsit édesebre és meg fogja enni nagy valószínűséggel.

Nagyon bízom abban hogy egy kicsit közelebb Tudtalak juttatni a fejeskáposzta szeretetéhez és most már a vásárló listádra is felkerül ez a remek dolog és Te is meg próbálsz belőle jobbnál jobb ételt varázsolni az asztalra.

+Erősségek

finom

Gaborne Gaborne

Ajánlom

+3

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
1 Legyél az első, aki hozzászól
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Fejes káposzta recept fotók

2023.06.04

A káposzta: Antibiotikumok használata utáni természetes bélflóra javító

A káposzta az egyik legrégibb és legelterjedtebb természetes gyógyszerünk. Méltatlanul hanyagoljuk ezt az egyik legértékesebb zöldségfélét. Jó tulajdonságai - olcsó, egész évben kapható, gazdag...