ENERGIA ITAL - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2023 május, 07 - 10:10

ENERGIA ITAL

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 500 Forint

Egyik kedvenc italom a kávé és a kakaó mellett, a sajnos nem túl egészséges, de a kávét is néha pótló és a kávénál is erősebb energiaital. Sokszor, főleg régebben vezetés közben fogyasztottam. Valóban jót tett, növelte a koncentrációs képességemet és kitartásomat, felpezsdítette a figyelmemet. Napi, mindennapi fogyasztása, vagy többszöri napi fogyasztása orvosok által sem javasolt. Az energiaital olyan üdítőital, amely egy bizonyos ideig fokozza az emberi szervezet anyagcseréjét, az ébrenlétet és a teljesítőképességet. Valóban fokozza a teljesítőképességet, de túlzott fogyasztása káros az egészségre. Az energiaital fogyasztása egyáltalán nem ajánlott terhes nőknek (káros lehet a magzat fejlődésére), szoptatós anyáknak (káros lehet a babára nézve), magas vérnyomásban szenvedőknek (a vérnyomást jelentőség teljesen megnyomja. alacsony vérnyomás esetén is fokozottan figyelni kell fogyasztására, de magas vérnyomás esetében kifejezetten kerülendő), szívbetegeknek (határozottan nem javasolt fogyasztása szívbetegeknek), koffein érzékeny személyeknek (hiszen koffeint tartalmaz), és alkohollal együtt fogyasztásra sem, illetve tizennégy éven aluli gyermekeknek.

 

Az energiaitalok forgalmazásához a legtöbb országban az élelmiszeripari hatóság egyszerű engedélye szükséges. Vannak azonban olyan országok is, ahol az energiaitalok normál italként történő fogalmazása, értékesítése tilos, például:

 

–       Franciaország

–       Olaszország

–       Dánia

–       Norvégia

 

Franciaországban csak taurin nélküli energiaitalok forgalmazása engedélyezett. Magyarországon bár nem tilos a forgalmazása, olyan mértékű adót vetettek ki a taurin tartalmú italokra, hogy az szinte az összes energiaitalból eltűnt és más, hasonló hatású anyaggal próbálják helyettesíteni.

 

Egy valóban kellemes ízű italról van szó, mely több íz változatban is kapható. Azonban nyomatékosan kérek mindenkit, hogy csak mértékkel fogyassza, mert káros következményei lehetnek az energiaital (főleg mértéktelen) fogyasztásának a szervezetre. Mérsékelt formában azonban felgyorsítja az anyagcserét és fokozza az éberséget, és a teljesítő képességet. Fokozatosan kell azonban fogyasztani és kis mértékben. Alkalomszerű fogyasztása jót tesz, de minden napi fogyasztásra, vagy napi többszöri fogyasztásra nem javasolt.

 

Kellemes energiaital fogyasztást

Kellemes és kitartó munkavégzést

Kellemes kikapcsolódást, feltöltődést

Kellemes reggeli, délutáni ébredést

Kellemes és kitartó éjszakai munkavégzést

kívánok

 

az Energiaital fogyasztói számára!

+Erősségek

FELÉBRESZT, FELFRISSÍT ÉS MÉG AZ ÍZ EIS JÓ

-Hátrányok

TÚLZOTT FOGYASZTÁSA NEM JAVASOLT

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments