Vision Expressz - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 29 - 12:12

Élmény a szemüveg választás

Nálunk majdnem az egész család szemüveges, viszont az én szemem igazán speciális eset. A legtöbb kisebb optikában csak a lencsémre kaptam nyolcvanezres ajánlatokat. Szükséges volt valami olcsóbb megoldást találnom. Egyszer egy ingyenes látásvizsgálat keretében tévedtem be a Vision Expressz-be azóta viszont a család minden szemüveges tagja ott csináltatja a saját szemüvegét.

Időről, időre mindig vannak ingyenes látásvizsgálati lehetőségek többek között októberben, ami a látás hónapja. Nagyon profi eszközökkel vizsgálják a szemet a hozzá értő szakemberek. Egy percig sem éreztem azt, hogy rossz kezek között vagyok. Látásvizsgálatra online is tudsz előre időpontot foglalni, illetve az üzletbe betévedve is megvizsgálnak. Utóbbi opciónál viszont benne van a pakliban, hogy várnod kell.

Az üzletterek úgy vannak kialakítva, hogy körbe a falakon sorakoznak a szemüvegkeretek, általában típusra lebontva, mint modern, klasszikus és hasonlók. Az egyik oldal a női kereteké a másik a férfiaké, viszont gyerek keretekből nagy hiány van. Utóbbi az egyetlen gyengesége a Vison Expressznek. Hatalmas választék van a keretek között mind márkákban, mind pedig árkategóriában. Az én szemüvegem esetében mindig a lencse szokott többe kerülni és igyekszem az alsóbb árkategóriából választani keretet. Szerencsére sosem volt ezzel gondom, mindig találtam olyat, amibe beleszerettem és még nem is volt drága.

Üzletenként eltérő lehet a kiszolgálás. Nekünk már megvan egy bizonyos üzlet, bizonyos dolgozója, akihez visszajárunk. Ő készségesen segít és ötletével velem, hogy melyik keret állna a legjobban. Sajnos tapasztaltam ennek a másik végletét is, amikor az eladó elküldött, hogy na, akkor válasszak keretet. Ebben az esetben kicsit elhagyatottnak éreztem magam, de mióta megvan a fix helyünk azóta tényleg öröm a szemüvegvásárlás. Nyilván ha valaki szívvel lélekkel csinálja, a munkáját azt megérzi az ember, viszont ha nem az egy eladói pozícióban visszaüthet.

Megtörténik a látásvizsgálat, ezután három különböző árkalkuláció közül választhatsz. Itt a lencse vastagságon variálnak illetve a lencsékre kerülő extra rétegek dobhatják még meg az árat. Kompromisszumos megoldásként a sajátomnál és a gyerekénél is a közepesen vastag lencsét szoktunk választani, és eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. Nekem a mostani szemüvegem a negyedik Vision Expressz-es szemüvegem és megúsztam ötvenezer forintból.

Figyelni kell az oldalukat is, mert viszonylag gyakran kínálnak különböző akciókat, és ha neked is olyan spéci szemed van, mint nekem akkor sokat lehet vele spórolni. A speciális lencséket körülbelül két hét alatt szállítják le így az én esetemben az egy órás elkészítésre nincs lehetőségem, de az „átlagon” belüli lencséket, ami le van, gyártva azokat hamarabb el tudják készíteni.

+Erősségek

széles választék

profi szakemberek

minden méretű pénztárcára

-Hátrányok

kisebb gyerekeknek nincsenek keretek

Пользователь сайта

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments