Közzétéve 2021 január, 25 - 21:21

Elektromos kazán Bosch Tronic Heat 3500 6 UA – minden jó!

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több

Tavasszal vettünk egy házat. És így csak késő őszig lehetett bekapcsolni az új fűtést. Kidobtuk a régi gázkazánt. Az interneten megrendeltek egy új villanyt, és pont ilyen szépséget kaptak.

Mivel nő vagyok, nem igazán értem az elektromosságot és egyéb funkciókat, mindent a saját egyszerű szavaimmal írom le, ne hibáztasson!

Tehát ahhoz, hogy a gázfűtésről villamosra váltson, a legtöbb esetben növelnie kell a teljesítményt. Esetünkben nemcsak elektromos Bosch Tronic Heat 3500 6 UA kazán beépítését tervezték, hanem elektromos sütőt, elektromos sütőt, mosogatógépet, mosógépet és hűtőszekrényt is. Mindezek az eszközök elég sok áramot fogyasztanak, ezért úgy döntöttek, hogy három fázist és 12 kW / h teljesítményt készítenek.

Térjünk át a kazánra. Így. A Bosch Tronic Heat 3500 6 UA elektromos kazánt egy vízvezeték-szerelő szerelte be. Csatlakoztatva a fűtési rendszerhez. A villanyszerelő elmondta, hogy fel kell hívnunk egy Bosch kazán szerviztechnikust városunkba, mert a kazánt először az ő jelenlétében kell beindítani, különben a kazán garanciája érvénytelen lesz.

Két vállalkozást találtunk városunkban az interneten, felhívtuk és jelenlétében elindítottuk a Bosch Tronic Heat 3500 6 UA-t. A garancia megmarad.

Ezután a kazán 40 napos fűtési hőmérsékleten dolgozott több napig. Mivel a házat egyre jobban fel kellett melegíteni, úgy döntöttek, hogy a kazánt éjszakánként 70 fokon kapcsolják be. Van egy nappali-éjszakai mérőnk, így éjszaka keményebben tud melegedni.

Amikor reggel arra jöttünk, hogy alacsonyabbra kapcsoljuk a hőmérsékletet, a kazán hibát adott, és nem akart többé barátkozni velünk … Kikapcsoltuk és magára hagytuk. Két óra múlva újra bekapcsoltak, és ez úgy működni kezdett, mint korábban. Egyébként a hibaszámot kiadták, de az utasítások egyáltalán nem értenek semmit, és hogy a probléma megoldása hogyan van megírva!

Most az áramfogyasztásról.

A Bosch Tronic Heat 3500 6 UA elektromos kazán két hét üzemmódban üzemmódban: nap – 40 fok, éjszaka – 70 fok, 900 kilowatt evett. Szerintem nagyon jövedelmező, ha olyan tarifát köt össze, ahol a költségek 3000 kilowattról nőnek. A papírmunka és a bürokrácia miatt még nem tettük meg. Várnunk kell egyelőre, és elágazunk. Szerencsére legalább éjszaka kétszer kevesebbet számít.

A kazánt 90 fokos víz melegítésére tervezték, de ezen a hőmérsékleten még nem kapcsoltuk be. A kazán teljesítményét 60 m2 területre terveztük, éppen nekünk. A ház rendesen fűtött.

Összegezzük az eredményeket.

A Bosch Tronic Heat 3500 6 UA elektromos kazánnak a következő előnyei vannak:

– szép és tiszta

– elég biztonságos (nincs gáz és tűzifa)

– a kazán teljesítményét a fűtési kvadrát megfelelően kiszámítja

– könnyen kezelhető

– nyereséges, ha 3000 kW-ig terjedő tarifát kap.

Két hét használat alapján meg tudom írni, amit ajánlok. Eddig a vélemények pozitívak.

Köszönöm mindenkinek a figyelmet! Legyen mindig meleg otthonában!

Legyen kedves!

+Erősségek

Gazdaságos

tiszta

biztonságos

Sándor

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Bosch Tronic Heat 3500 6 UA fotók

2023.02.19

Elektromos Kazán Vélemények: Az Elektromos Fűtés Jövője

Olvasson elektromos kazán véleményeket, hogy megtudja, milyen előnyei vannak az elektromos fűtésnek. Ismerje meg, hogyan működik az elektromos kazán és milyen költségekkel jár. Introduction: Az...