EGYSZERŰ BAKONYI SERTÉSTOKÁNY - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Hobbi

Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06

EGYSZERŰ BAKONYI SERTÉSTOKÁNY

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 6500 Forint

Egyik kedvenc ételem a nagyon finom és ízletes bakonyi sertéstokány, amely kilencven- egyszázhúsz perc alatt elkészíthető rendkívüli ételkülönlegesség. Egyszerűen elkészíthető, javaslom kezdő – haladó szakácsnők (férfiak) számára is. Párom is nagy rajongója eme étel különlegességnek.

 

                            HOZZÁVALÓK

          hetven dekagramm sertéscomb

          tíz dekagramm füstölt császárszalonna

          egy darab vöröshagyma

          kettő gerezd fokhagyma

          egy darab paradicsom (vagy három, négy darab koktélparadicsom)

          egy darab tv paprika

          ötven dekagramm gomba

          fél evőkanál zsír

          kettő teáskanál piros (fűszer) paprika

          ízlés szerint szerecsendió, majoránna, kakukkfű

          csípős paprika krém (én chili szósszal szoktam)

         

          egy deciliter tejszín

          három deciliter tejföl

          egy evőkanál liszt

Mint mondtam, elkészíteni egyszerű, ajánlom kezdő- haladó szakácsnők (férfiak) számára is.

De hogy is kell elkészíteni?

Elkészítésének menete:

                                   1., A húst és a császárszalonnát feldaraboljuk, felkockázzuk

2., A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, apróra kockázzuk.

3., A paradicsomot (koktél paradicsomokat), és a paprikát megmossuk, felszeleteljük,

4., majd a gombát cikkekre vágjuk.

5., A felkockázott szalonnához hozzáadjuk a zsírt, majd pár percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon, megpiruljon.

 

6., Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz.

7., majd hozzáadjuk a fokhagymát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, és egy-két percig pároljuk tovább.

8., Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik, fehérebb színű lesz.

9., Megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel, megsózzuk, és alaposan összekeverjük.

10.,  Ezután hozzákeverjük a gombát, majd felöntjük fél deciliter vízzel, és résnyire lefedve az edényt (tehát kis levegőt hagyva tetőt teszünk rá) puhára főzzük.

11., A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a liszttel.

12., Hozzáöntjük a tejszínes tejfölt a húshoz, és alaposan összekeverjük.

13.,  Ezután még pár percig főzzük, hogy a bakonyi sertéstokány szaftja kissé besűrűsödjön.

14., Ízlés szerint készíthetünk hozzá rántást, habarást is.

 

Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, de akár galuskával, nokedlivel is.

 

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!

+Erősségek

RENDKÍVÜL FINOM, ÍZLETES

-Hátrányok

KICSIT DRÁGA

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments