Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06
EGYSZERŰ BAKONYI SERTÉSTOKÁNY
Ár : 6500 Forint
Egyik kedvenc ételem a nagyon finom és ízletes bakonyi sertéstokány, amely kilencven- egyszázhúsz perc alatt elkészíthető rendkívüli ételkülönlegesség. Egyszerűen elkészíthető, javaslom kezdő – haladó szakácsnők (férfiak) számára is. Párom is nagy rajongója eme étel különlegességnek.
HOZZÁVALÓK
– hetven dekagramm sertéscomb
– tíz dekagramm füstölt császárszalonna
– egy darab vöröshagyma
– kettő gerezd fokhagyma
– egy darab paradicsom (vagy három, négy darab koktélparadicsom)
– egy darab tv paprika
– ötven dekagramm gomba
– fél evőkanál zsír
– kettő teáskanál piros (fűszer) paprika
– ízlés szerint szerecsendió, majoránna, kakukkfű
– csípős paprika krém (én chili szósszal szoktam)
– só
– egy deciliter tejszín
– három deciliter tejföl
– egy evőkanál liszt
Mint mondtam, elkészíteni egyszerű, ajánlom kezdő- haladó szakácsnők (férfiak) számára is.
De hogy is kell elkészíteni?
Elkészítésének menete:
1., A húst és a császárszalonnát feldaraboljuk, felkockázzuk
2., A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, apróra kockázzuk.
3., A paradicsomot (koktél paradicsomokat), és a paprikát megmossuk, felszeleteljük,
4., majd a gombát cikkekre vágjuk.
5., A felkockázott szalonnához hozzáadjuk a zsírt, majd pár percig sütjük, hogy egy kis színt kapjon, megpiruljon.
6., Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és addig pároljuk, amíg a hagyma üveges lesz.
7., majd hozzáadjuk a fokhagymát, a felszeletelt paradicsomot és paprikát, és egy-két percig pároljuk tovább.
8., Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik, fehérebb színű lesz.
9., Megszórjuk a pirospaprikával és a fűszerekkel, megsózzuk, és alaposan összekeverjük.
10., Ezután hozzákeverjük a gombát, majd felöntjük fél deciliter vízzel, és résnyire lefedve az edényt (tehát kis levegőt hagyva tetőt teszünk rá) puhára főzzük.
11., A tejfölt és a tejszínt simára keverjük a liszttel.
12., Hozzáöntjük a tejszínes tejfölt a húshoz, és alaposan összekeverjük.
13., Ezután még pár percig főzzük, hogy a bakonyi sertéstokány szaftja kissé besűrűsödjön.
14., Ízlés szerint készíthetünk hozzá rántást, habarást is.
Tálalhatjuk rizzsel, krumplival, de akár galuskával, nokedlivel is.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!
RENDKÍVÜL FINOM, ÍZLETES
KICSIT DRÁGA
Kollár Alíz Margit
Ajánlom
Szabálysértés bejelentése
Minden hozzászólás