Olaszország – Caorle - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Országok

Közzétéve 2021 március, 24 - 19:19

Egyedi és lenyűgöző kőfaragványokkal díszített élmény

Azt mondják, aki egyszer Olaszországban jár, és a csizma száránál nem megy tovább, mindenképp látogasson  el Caorleba, a “kis Velencébe”, mely Jesolo és Bibione között fekszik Veneto tartományban, mert ott láthatja a tenger kövesebb arcát. És szó szerint az arcát, hiszen a parton, a Scoglieri Viva-n felállított hatalmas kőtömböket évente egyszer kőfaragó művészek lepik el, és különböző mintákat vájnak, faragnak beléjük. Gyönyörű és lélegzetelállító így látni a partot háttérben a hatalmas, végtelen Adriai-tengerrel, ahol akár “kalóz” sétahajózhatunk is, ha kedvünk tartja.

De nem csak ennyi Caorle. Szépsége leginkább abban rejlik, hogy nem tipikus üdülőfalú, hanem megőrizte olaszos jellegét. A hosszú, romantikázásra is megfelelő tengerparti sétány mellett több látnivalója van, mint a kikötő, a hosszú, a sekélyvízű finom homokos tengerparti strand, a Santo Stefano dom  és a hozzá tartozó 48 méter magas harangtorony, Madonna dell Angelo templom, a számos fagyizó, melyek közül az önkiszolgálós tetszett a legjobban.

A színes házak lenyűgöző látványképet adnak, amit nemigen lehet megtalálni máshol, és tipikusan olasz mentalitásra vall. Olyan, amit a régi olyasz filmekben is látni lehetett. A környező lagúnavilág megőrzött természetssége pedig olyan érzést kelt, mintha egy lakatlan sziget részére értünk volna. Kicsit emlékeztet a “Kék lagúna” című filmre.

Mindenképp érdemes ellátogatni ide, még ha csak egy rövid sétára is, hiszen Caorle még a környék részeként is egyedi és egyszerűen csodás. Ha pedig hosszabb időre tervezünk, akkor sem fogyunk ki a látnivalókból, vagy a strand nyújtotta élvezetekből.

Ksissy

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments