Marvel Runaways - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2022 július, 04 - 9:09

Egy szórakosztató nem szuperhősös, szuperhős sorozat

A szuperhősös filmek és sorozatok jelenleg fénykorukat érik. Sorra jönnek ki a különböző filmek és sorozatok és a nagy képregény univerzumok már akkorára tágultak, hogy talán nem is látjuk a végét. A Marvel Runaways sorozata egy kicsit olyan, mint egy mostohagyerek. Az elején láthatjuk a Marvel alkotásokra jellemző felvezetést viszont, ahogy halad előre a történet semmilyen igazi szuperhősös vonás nem ismerhető fel benne.

A sorozat 2017 és 2019 között ment és összesen három évadon keresztül követhetjük egy csapatnyi fiatal felnőtté válását.  A sorozat sokkal inkább foglalkozik erkölcsi kérdésekkel és a mindennapi élet problémáival és a szuperhősködés javarészt csak problémamegoldó eszközként van jelen. Sikerült egy nagyon vegyes csapatot összehozni. Sok különböző nagyon színes egyéniség kerül össze, akik kénytelenek a gonosztevő szüleik ellen fordulni.  A szülő párosok is igen különböznek egymástól így láthatunk túlzott gondoskodást, elkényeztetést, elhanyagolást és a családon belüli erőszak is feltűnik.

Alapvetően a fent leírt problémák is önmagukban érdekessé teszik a sorozatot, de azért nem nyugodhatunk addig, amíg meg nem értjük a szülők szörnyű tetteinek miértjeit. Közben szép apránként a tinédzserek is ráébrednek saját szuperképességeikre. A telepátiával dinoszauruszt irányító Gert a kedvencem így egy ügyes húzással egy kis Jurassic Parkot is belecsempésztek a sorozatba.

A vallás és az egyház is kulcsfontosságú a történet szempontjából és a „tanításuk” három évadon keresztül végig kíséri a történetet.  Ez senkit ne rettentsen el, mert a végén minden összeáll és megérted a miérteket. Kicsit a néző is hozzácsapódik a tinédzserekhez és együtt nyomoznak a szülők, a megmagyarázhatatlan dolgok és az egyház tanításai után.

Persze vannak benne kissé hihetetlen dolgok is. Ilyen például amikor a hegyoldalban kergetnek valakit és véletlenül egy föld alatti elhagyatott kastély félét találnak, ami olyan állapotban van, hogy egy nagyobb takarítás után kellemes kis otthont alakítanak ki belőle, sőt még áramot is varázsolnak. Illetve az előtte gazdag környéken felnőtt, elit iskolába járó fiatalok, tökéletesen képesek az önellátásra legyen szó, kukázásról, vagy pénzszerzésről.

Összességében érdekes és szórakoztató sorozatról van szó, amit nem azért szeretsz meg mert a szereplőknek szuperképességei vannak, hanem a fejtörők,  az emberi kapcsolatok, és a szép ívű karakterfejlődések, na meg a klassz díszletek miatt. Jól sikerült a színészek összeválogatása legyen szó a gyerekekről vagy a szülőkről, viszont az égvilágon semmi Marvel jellemvonást nem sikerült felfedeznem a sorozatban és még most sem értem mi köze a  „nagy Marvel” filmekhez, sorozatokhoz. Jó volt, sokat nevettem és izgultam és sokszor csaptam a fejemre egy-egy bénázás után. Egyelőre megtartom, unalmas estéken előkerülhet még egyszer.

 

+Erősségek

humoros

rejtélyes

kicsit bénácska

Пользователь сайта

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments