A holnap háborúja - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Filmek

Közzétéve 2021 július, 11 - 20:20

Egy nagyon jól sikerült űrlényes film

A holnap háborúja című filmet egyértelműen Chris Pratt miatt töltöttem le, na meg az űrlények miatt ugyanis mind a kettőt roppantul kedvelem. Nagyon jó felütéssel indul a film és egy egészen érdekes történet kezd kialakulni, olyan, amit én előtte még nem láttam.

Egy csapat katona érkezik a jövőből, hogy segítséget kérjen egy majdani háború megállításához, ugyanis a föld idegen lények támadása alatt áll és az emberiség vesztésre áll. Egy időkapu segítségével tudják az embereket a jövőbe küldeni ciklikusan hat naponta. Sajnos hamar kiderül, hogy az ellenség, amivel szembenéznek sokkal keményebb, mint gondolták és a küldetés lejárta után a csapatnak csupán nagyon kis része tér vissza a megfelelő időbe.

Mivel a katonaság hamar megtizedelődik, így a civil lakosságból kezdenek toborozni. Dan Forester (Chris Pratt) egykori katona most középiskolai biológia tanárként dolgozik, egészen addig a pontig, amíg meg nem kapja a roppant finom behívóját. Huszonnégy órája van, és már indulhat is a kiképzésre. Rögtön a mélyvízbe dobják szerencsétlent egy csapat civillel együtt ugyanis egy napos kiképzés után nyílik is az átjáró és menni kell.

Rögtön rossz helyen landolnak, úgyhogy az amúgy igen nagy létszámú csapat minimális része éli csak túl a landolást. Egy háborús zóna kellős közepébe kerülnek, amit hamarosan szőnyegbombáznak, viszont előtte még meg kellene keresniük egy feltehetően halott kutatócsoportot. Eddig a pontig nem igazán látunk űrlényt viszont a hangulatot rendesen fokozzák és körmöt rágva várja az ember, hogy végre mutatnak e űrlényt, vagy ez is egy idegenek nélküli idegenes film lesz-e.

Megéri várni nagyon komoly kis ellenséggel, néznek szembe. Közben a csapatot, már aki maradt belőle kimenekítik a bázisra, ahol Dan Forester megismerkedik az ezredessel, aki remek katonai stratéga és nem mellesleg tudományosan is a toppon van. Kiderül, hogy egy toxint próbálnak előállítani, amivel meg lehet ölni a lényeket, ehhez volt szükség Dan segítségére is.

Egy ideig azt gondoltam úgy járok ezzel a filmmel is mint a Cosmic Sin-nel, viszont szerencsére pozitívan csalódtam. Régen láttam ennyire komolyan összerakott űrlényes filmet, és Chris Pratt ismét remekül azonosult a karakterével. Hol van már a nyálas kisfiú, akit még az Everwood című sorozatban alakított. Lassan igazi akciósztár lesz belőle…Jurassic World….Marvel…

A történet nagyon jól kitalált. A világvége sztorit kombinálják az űrlényekkel és az időutazással, de közben van egy drámai lelkizős vonala is. Gyakorlatilag mindenféle érdeklődésű embernek jó lehet a film, mert izgalmas, félelmetes és közben mégis nagydolgot tanít az életről. Nyilván valóságalapja nincsen, a dolgoknak viszont egy fontos leckét megtanulhatsz belőle mégpedig, hogy első a család és sosem késő változtatni. Sok meglepetéssel van megtarkítva a film és vannak benne kiszámítható pillanatok is, de egyensúlyban vannak és ez pont így van jól.

+Erősségek

jó történet

remek szereplőválogatás

király idegenek

izgalmas mégis tanít valamit

Пользователь сайта

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments