Másik élet - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2022 március, 04 - 12:12

Egy izgalmas űrutazás idegen fajok nyomában

Az első Netflixes sorozat után valahogy rákaptunk az ízére és egyiket követte a másik. Nem mondom, hogy minden alkalommal szíven talált az adott széria, de ha valami megtetszett az a székhez ragasztott és volt, hogy azon kaptam magam, hogy hajnali egykor még elindítom a következő részt, mert nem bírok egy napot várni a folytatással. A Másik élet című sci fi sorozat is pont ilyen volt, sőt miután végignéztük egy ideig nem sikerült találni olyan sorozatot, ami hasonlóan lekötött volna, csak az űrt éreztem és hiányoltam a katarzist.

A Megváltó nevű űrhajó kalandjait követhetjük nyomon, akik feladatul kapták, hogy felkutassák és kapcsolatba lépjenek a Földet fenyegető idegen fajjal. Ez idő alatt a Földön becsapódott objektum körül is hatalmas csapat dolgozik, hogy rájöjjenek mekkora a baj. Számomra nem túl sok ismerős színész volt a sorozatban, akit meg ismertem annak villámgyorsan véget is ért a szereplése. Ettől függetlenül nagyon jó színészi alakítást láthatunk a legénységtől. Főszerepben Katee Sackhoff, akinek igen intenzív arcmimikája van. Néha úgy éreztem egy szarvast látok, aki épp farkasszemet néz egy autó fényszórójával. Az ő alakítása, illetve arcjátéka kicsit túljátszottnak tűnt néha, de a történet annyira erős, hogy egy idő után már nem figyeltem a túlzásokra.

A feleség az űrhajón, a férj pedig a Földön próbálja felvenni a harcot az eddig ismeretlen idegen fajjal. Néha visszaköszönnek más űrlényes, világűrös történetben már elsütött gondolatok viszont megtalálták a tökéletes egyensúlyt és a már felhasznált ötleteknek is sikerül új köntöst adniuk. Természetesen rengeteg akadállyal kell szembenézniük és áldozatok is akadnak bőven, még az a szerencse, hogy egy igen nagy létszámú legénységgel indulnak útnak így mindig van kit felébreszteni a sztázisból (kvázi kihúzzák szegényeket a falból).

Elég sok űrlényes és űrutazásos filmet és sorozatot néztem már meg, viszont a Másik élet mindegyikre rátesz egy lapáttal. Amikor már azt gondolnád, hogy tudod az összes kérdésre a választ, vagy éppen sejted, hogy ki a következő áldozat, csavarnak egyet a sztorin és előkerül egy olyan történetszál, amire álmodban sem gondoltál volna. Talán egyszer vagy kétszer vesztettem el egy kicsit a fonalat az esemény alakulásában, olyankor azt az adott részt újra megnéztem és máris világos volt minden.

Nagyon erős történet, kiváló színészi alakítások és sokszínű szereplőgárda jellemzi a Másik élet című Netflix sorozatot. Összesen három évad készült belőle és azt gondolom tisztességes lezárást kapott a sorozat így én nem várnék egy esetleges negyedik évadra.

Пользователь сайта

Nem ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments