Közzétéve 2022 február, 16 - 17:17

Egy izgalmas nyomozás váratlan fordulatokkal

Ha másért nem is a hosszú és kacifántos címe miatt mindenképpen belenéztem volna a Nő a házban szemben az utca másik oldalán a lánnyal az ablakban című Netflix sorozatba. Egy lopott félmondatot olvastam el a sorozatról, ami szerint Kirsten Bell alakítása lenyűgöző, szinte teljesen olyan mintha rá szabták volna ezt a szerepet.

Alapvetően kedvelem a színésznőt bár eddig inkább könnyedebb szerepekben láttam, de nem bántam meg, hogy leültem megnézni a sorozatot. A Netflix sorozatok mostanában virágkorukat élik. Nagyon nagy pozitívum az egyszerre megjelenő évadok, így ebben az esetben két este alatt simán ledarálható volt a sorozat. Ajánlok mellé mindenkinek egy pohár bort. Ez az ajánlat később mindenki számára érthető lesz.

Anna élete egyik pillanatról a másikra fordul át tökéletesből katasztrofálisba, hiszen elveszíti a kislányát és elválik a férjétől. Festőként dolgozott, így a legtöbb idejében otthon ücsörög a fotelban és a szemközti házat figyeli. A nyugtatók és az alkohol mindennapi barátai és egy ideig úgy tűnik teljesen elment az esze.

Beköltözik egy férfi a kislányával és Anna rögtön az első pillanatban úgy gondolja, hogy lehet köztük valami. Később kiderül, hogy a férfi elvesztette a feleségét egy szörnyű balesetben, amit a kislánya is végignézett, ráadásul a család körül több megmagyarázhatatlan haláleset is történt. Egyik este Anna egy üveg bor és rengeteg tabletta után látni vél egy gyilkosságot, viszont, amikor a rendőrség a helyszínre érkezik, semmit nem találnak.

A környék elítéli a megtört alkoholproblémákkal küzdő anyát és senki nem hajlandó hinni neki. Anna egyedül kénytelen nyomozásba kezdeni és kideríteni, hogy mi is történik a szomszédban. Közben kénytelen a saját démonaival is szembenézni.

Az egyik kedvencem a karbantartó, aki az egész évadon keresztül próbál megszerelni egy postaládát, ami az évad végére sem igazán sikerül neki. A színészi alakítás lenyűgöző, Kirsten Bell csodálatosan hozza a figurát és szép apránként alakul és formálódik a történettel együtt. A hangulata a sorozatnak magával ragad, és a székhez szegez, ha nem aludtam volna el szinte biztos, hogy egyszerre nézem végig a részeket. A végkifejlet láttán egy ideig tátott szájjal csodálkoztam, majd szívem szerint a fejemet csapkodtam volna a falba a megdöbbenéstől.

Életszagú, meghökkentő, valós problémákat jelenít meg egy izgalmas krimi történetszálai közé fűzve. Kíváncsian várom, hogy lesz e belőle második évad, mindenestre ez a Netflix sorozat IS lenyűgözően sikerült. Egyre több jó műsor került a Netflix műsorára, lassan el kell gondolkodnom, hogy lecserélem a tv előfizetésemet.

+Erősségek

izgalmas

mindennapi problémákkal is foglalkozik

remek színészi alakítás

littlecat01

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments