Teknősbéka - vélemény

Átlag: 5 (2 szavazat)

Közzétéve 2021 május, 25 - 23:23

Egy házi kedvenc, ha hosszú időre tervezel

A teknősök, nagyon sok család kedvencei. Ha nem szereted a zajos házi kedvenceket, vagy nincs időd arra, hogy naponta többször sétáltasd a kutyádat, akkor neked is tökéletes kedvenc lehet egy teknős.

Véleményem szerint ideális kedvenc lehet, ha a gyerek szeretne egy állatkát, amiről gondoskodhat, de akkor is ideális, ha nem tud a gazdi napi szinten foglalkozni vele.

Ha 1-2 napig nem kap enni, attól semmi problémája nem lesz. Akár egy hétig sem lesz baja.

Ha a vize tiszta, naponta kap némi élelmet, megszokja a terráriumot. Akkor szépen növekszik.Megismeri a gondozóját. Nagyon kedves jószág tud lenni. Nekünk régen is volt teknőcünk, nem is egy. Sajnos kellemetlen véget értek. Pár szóval ezt is leírom, tanulságul. Az első kis ékszerteknőst 2 évig nevelgettük, azután észre vettük, hogy kapkodja a legyeket. Bár az ékszerteknősre nem jellemző, de ő mégis rászokott. Nem tudom azért-e de a hátsó lábánál lett egy kidudorodás, amit nem vettünk észre csak már későn, vagyis akkor mikor elpusztult.

Nagyon sajnáltuk, vettünk másikat. A második teknős pár hónap múlva bennéget a lakástűzben, 1991 decemberében.

Miután újjá építettük  a  házat, sok évbe telt, de megcsináltuk. szerettünk volna teknőst,  hát vettünk egyet.Kb. 4  éve volt nálunk,mikor a legidősebb fiam elhozta a rottveilerjét, aki egy óvatlan pillanatban átharapta a teraszra kiteett terráriumban napozó teknőst.

Ikerlányaim nagyon szomorúak lettek, de hiába kértek, nem vettünk másikat. Valamiért nálunk nem akart megmaradni az ékszerteknős.

Egyszer az iskolából egyik barátnőjükkel és egy piros ötliteres vödörrel jöttek haza.

hárman kérték, hogy a vödörben lévő teknőst fogadjuk be.

Beadtam a derekam, azóta velünk van. Pár éve mérlegre tettem, akkor volt 439 gramm a súlya.

Vili most lehet körülbelül 30- 32 éves korban. Véleményem az, hogyha megadjuk neki a megfelelő tplálékot és körülményeket, akkor egy igazi családi kedvenc,ami nem zajong, nem rágcsál, nem büdös, alig igényel elfoglaltságot, mégis felelősségre nevel.

hamarbet

Ajánlom

+2

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Teknősbéka fotók

2021.05.31

Csendes állatok

A teknősbékák, gyerekkoromat idézik fel,  jó emlékeket juttatnak eszembe. Nagyon sok Tekim volt gyerekként. Apukám szeretett horgászni már akkor is, és most is.. Rengeteget járt el, és volt hogy néha...