About You - vélemény

Átlag: 4.5 (1 szavazat)

Kategória: Weboldalak

Közzétéve 2021 január, 31 - 11:11

Egy gyorsan növekedő webáruház, megosztó véleményekkel kísérve

Sziasztok, még június végén próbáltam ki először az About You-t mikor is Balatonon voltam a teljes nyár ideje alatt a szezonmunkám miatt. Sajnos nem sajnos,idővel minden elhasználódik és nekem is esedékes lett egy új futkosós de mégis csinosabb cipő megvétele.Siófokon nincs túl sok opció ruházkodási és hasonló termékek beszerzésére,így mindenképpen online szerettem volna intézni ezt a procedúrát. Nézegettem különböző, már ismert webáruházakat (pl: shopalike,ecipo stb.) mikor is szembeötlött velem az akkor még viszonylag friss About You oldala. Alapvetően nem vagyok oda a webáruházakért és a sokadik feleslegesen generált oldalért ami a vevőkért harcol de néha olyan szituációban vagyunk, hogy mégis nagyon hasznos tud lenni.

 

Munkahelyi szünetemben keresgéltem így rendkívül üdítő hatású volt hogy azonnal egy könnyen átlátható és kezelhető platformot találtam magam.

Bementem a Cipők-Sportcipők kategóriába és megdöbbenve láttam hogy minden termék -50%os taggel van feltűntetve. Épp ekkor beszéltem az egyik barátnőmmel(aki mindig képben van minden akcióval) aki leinformált arról, miszerint az About You kötött egy “fogadást a főnökséggel” miszerint ha június 29-re elérik a 150ezer követőt instagramon, minden termék féláron lesz,ez pedig meg is történt így ez az akció 06.30-07.02-ig él.

 

Ezen a remek híren felbuzdulva még aznap kiválasztottam a számomra nekem tetsző cipőt a sokrétű szűrőkkel. Tekintettel arra hogy a teljes kínálat féláron volt,a cipőm mellé becsusszantottam magamnak grátiszként egy márkás övet is,hisz teljesen belefért az alapvetően tervezett budget-be . 

Személy szerint ezt az akciót remek népszerűsítő marketingnek véltem hiszen a pozitív első élmények mindig kulcsfontosságúak, ám nem szeretném kihagyni azt hogy enélkül az ajánlat nélkül sosem választom ezt az oldalt az agyonnyomott akkori marketingkampánya miatt (folyamatos pop-up reklámok,instagramon,youtubeon spotify-on elhelyezett hirdetés,influencerek tömkelege ezt reklámozva).

 

A szűrők kapcsán csak pozitívat tudok mondani,rendkívül részletes és valóban segítséget nyújt ,több mint 10 ilyen szűrő áll rendelkezésünkre (pl kerek/hegyes cipőorr példaként felhozva egy olyan szűrő amit máshol nem is nagyon láttam még)

A jelenlevő márkákból többezer képviselteti magát az oldalon én cipők tekintetében szeretem a bevált,ismert boltokat ,így most is egy Puma cipőre esett a választásom. Mérettáblázatot áttekintve az adatok teljesen megegyeztek az egyik régebbi Pumám méreteivel , így biztos voltam benne hogy illeni fog a lábamra és nem kell majd visszaküldenem -90 napos visszaküldési lehetőség -,ami valljuk be nagyon idegölő tud lenni főleg ha sokat vártunk a bizonyos küldeményre.

 

Fontos, hogy bár nagy a kínálat, mégis főleg a mainstream, fast fashion brandek képviseltetik magukat rajta, egy vintage vagy alternatívabb darab megtalálására ne számítsunk,illetve főleg nőkre van kiélezve ami szerintem egy nagy és sokszor elkövetett hiba az ilyen típusú oldalaknál.

 

Június 30-án,kedden le is adtam kedvezményesen a rendelésem a mobilapplikáción keresztül ami pillanatok alatt megvolt és a fizetés után körülbelül fél perc múlva kaptam is egy visszaigazoló emailt a rendelésemről, egy rövid és lényegre törő email keretében, egy elégedettségi kérdőívvel mellékelve .

Július 7-én pontosan egy héttel a rendelés leadás kaptam meg a csomagom, hibátlan csomagolásban és állapotban a szállásra megadott címre. A cipő és az öv is egy az egyben ugyanolyan volt mint a képeken és és leírásban,minőséget tekintve is probléma nélkül. 

(A mellékelt cipős kép a megkapás után néhány héttel készült de szerintem látszik hogy hibamentes, a sarokrésze belül idő előtt kikopott de ez nem releváns az About You egészére nézve)

 

About You ügyfélszolgálat:  szuperek a srácok. Bár a rendelésem villámgyorsan érkezett meg , sajnos a Siófokra levitt munkás cipőm nem bírta kivárni úgyhogy hétfőn telefonáltam hogy megkérdezhessem mikorra várható a küldemény. Az ügyfélszolgálatos kolléga nagyon udvariasan és időhatékonyan ( szerintem ezt fontos kiemelni mert a legtöbb ügyfélszolgálatnál minimum 5 perc mire valakit kapcsolnak  és további idő míg intézkednek is stb.) megnézte merre jár a rendelésem,és tájékoztatott, hogy valószínüleg holnapra meg is fog jönni.

Summázva, teljesen elégedett vagyok az About You-val és a mai napig szoktam böngészni a kínálatot akciók idején vagy csak a posztolt Storie-kat áttekintve ötletekért (pl: alacsony de telt test típusra parti ruha ajánló és társaik) ám a nagyobb akciók nélkül nem igazán fér bele a kínálata a jelenlegi költségvetésembe,így ki kell fogni a jobb pillanatokat.

 

+Erősségek

Nagy kínálat

Gyakori akciók

Könnyű kezelhetőség

Gyorsaság

Hatékony ügyfélszolgálat

-Hátrányok

Alapvetően drágább termékek

Szűkebb,női célközönségre fókuszál

Agresszív marketing

Fast fashion,main stream vonal

borsoB

Ajánlom

+4

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments