Bosszúállók – Végjáték - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Filmek

Közzétéve 2023 március, 06 - 8:08

Egy film, amiben az összes kedvencünk együtt küzd.

A Bosszúállók Végjáték című filmet a már jól ismert Russo testvérek rendezték és a film bevétele igazi rekordokat döntögetett, közel három milliárd dollárral. Jelenleg is benne van még a top öt legtöbb bevételt hozó alkotások között. A Bosszúállók sorozat lezárásaként maratoni hosszúságú, ám annál sokkal izgalmasabb filmet kaptunk.

A Végjáték közvetlenül a Végtelen háború után veszi fel a fonalat. Valahogy sikerült csengésre hasonló címet adni a két filmnek, így például ha a tévében adják, nem mindig tudom, hogy most éppen melyik részről is van szó, persze ezzel valószínűleg csak nekem van problémám.  Szóval a rengeteg előzmény film, és történet mind ehhez a katartikus világméretű csatához vezetett, ahol együtt küzdenek a hősök minden univerzumból.

Bevallom nem mindig egyszerű lekövetni a rengeteg szereplő karakter útját, viszont szívetmelengető ezt a rengeteg szuperhőst egy filmben látni. A Végtelen háború ott ér véget, hogy Thanos csettint a Végtelen kövekkel kirakott kesztyűjével, aminek következtében a világon élők fele gyakorlatilag hamuvá porlad.

A Végjáték öt kemény évvel később indul. Vannak, akik még mindig megoldást keresnek a múltra és vannak olyanok is, akik megpróbálnak továbblépni azonban igazán senki nem, találja a helyét a világban. Ekkor tűnik fel Scott Lang vagyis a Hangya, aki előáll az időutazás ötletével. Röviddel később már a kövek összegyűjtése a cél és az univerzum újraélesztése.

Persze megérkezik Thanos is a hatalmas seregével és ördögi tervével, amit egy kicsit újragondolt az előző csettintés óta. Kérdés, hogy a megtépázott Bosszúállók képesek e felvenni vele a versenyt? Naná főleg ha segítséget kapnak. A film legikonikusabb jelenetében seregek tucatjai érkeznek hőseink megsegítésére. Gigászi csatajelenet, ami beleég a retinádba és felállítja a hátadon az összes szőrt és rájössz, ezért a látványért megérte végigüli a három órás filmet.

Ez a Marvel filmek harmadik fázisának záró filmje, így sejteni lehet előre, hogy nem lesz tökéletes happy end a vége, viszont tökéletes felvezetést biztosít a jövő generációja számára. A Végjáték rengeteg ajtót csuk be maga mögött, viszont ennél több ablakot nyit meg a potenciális jövőbeni történetszálaknak.

Összeségében a Bosszúállók filmek leghosszabb, de leglátványosabb filmjét láthatjuk, amiben végre jó pár hősünk kiteljesedését láthatjuk és megmutatkozik a csapat igazi és töretlen ereje. Ez azt gondolom éltetni fogja a Bosszúállók gigászi erejét függetlenül attól, hogy éppen kik alkotják a csapatot, retteghet a következő főgonosz.

+Erősségek

csodálatos látványvilág

remek történet

nagyszerű színészek

tökéletes lezárás és felvezetés

Пользователь сайта

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments