Az esernyő akadémia - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2023 május, 12 - 6:06

Egy érdekes szuperhősös sorozat

Mióta több streaming platformra is előfizettünk gyakorlatilag beszívott a felfoghatatlan mennyiségű választék. Az Esernyő Akadémia egy kissé bugyuta szuperhősös sorozatnak indul, később azonban fekete humorral tarkított világvége sorozattá alakul.

Történt egyszer, hogy a világon mindenhol egy napon született közel száz gyermek. Az anyukákban egy dolog volt közös a szülés napjának reggelén még egyikük sem volt várandós. Sir Reginald Hargreeves a lehető legtöbbet örökbefogadott a különleges gyerekek közül, szám szerint hetet. Saját felügyelete alatt nevelte a gyerekeket és mindent megtett, hogy a képességeiket kiaknázza. Létrehozta az Esernyő Akadémiát. A fiatalok harcoltak a bűnözés ellen egészen addig, míg a hatos számú egy küldetés közben életét vesztette., ötös számú pedig eltűnt valahol az időben

A gyerekek felnőttek kirepültek, viszont a fogadott apjuk halála miatt kénytelenek voltak ismét egy fedél alatt találkozni és innen indul a sorozat. Feltűnik Ötös, aki azért tér vissza, hogy a testvérei segítségével megállítsa a közelgő apokalipszist. A hét testvérben egyetlen közös dolog, hogy mindegyikük rendelkezik szuperképességgel, na abból sem feltétlen a nagyon hasznos fajtával… Ezt leszámítva nem is lehetnének különcebb és különbözőbb emberek.

Egyes számú (Luther) szupererővel rendelkezik és egy baleset során az emberi DNS-t majom DNS-el keverték, hogy megmentsék az életét. Kettesszámú (Diego) mindig célba talál a fegyverével, hármas számú (Alison) képes megmondani másoknak, hogy mit tegyen.

Négyes számú (Klaus) pedig beszél a holtakkal. Hetes képessége a legrejtélyesebb és nem is lőném le előre a poént, Hatos (Ben) félig poliplénnyé tudott változni és a drága jó Ötös, aki képes ugrani térben és időben is. Ugye? Nem a leghasznosabb képességek, egészen biztosan nem nyernének az X-menekkel szemben, még szerencse, hogy nem ugyanabban a világegyetemben léteznek…

Nagyon sok Netflix tartalmat láttam mostanában és mindenképpen ki kell emelnem az Ötöst alakító Aidan Gallagher hihetetlen tehetségét. Nem volt egyszerű a karaktere sem, hiszen egy tinédzser bőrbe bújt öregurat kellett alakítania, de a mindössze tizenkilenc éves srácnak nem okozott problémát, hogy megugorja ezt a feladatot és valljuk, be az összes kollégájánál nagyobbat alakít az egész sorozatban.

Tucatjával ontják a filmek és sorozatok a gyerekszínészeket, viszont ez a srác olyan arcmimikával, kiállással és lehengerlő kisugárzással rendelkezik, mint a régi nagybetűs sztárok.  Akit nem fogott meg a történet, az is adjon egy esélyt, mert ennek a fiúnak az alakítását mindenképpen látni kell.

Kicsit kusza, néhol vicces, máskor sírós és fejet falba verős a történet, viszont mégis le tudja kötni az ember figyelmét. Ha kedvelted a Doom Patrolt, akkor az Esernyő Akadémia mindenképpen neked való, ha nem akkor is érdemes pár rész erejéig belenézni hátha…

Пользователь сайта

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments