Virgin River ahol minden megtörténhet - vélemény

Átlag: 4 (1 szavazat)

Kategória: Sorozatok

Közzétéve 2024 január, 13 - 12:12

Egy álmosnak tűnő kisváros, izgalmas mindennapjai

A Facebookon rengeteg alkalommal jött szembe velem a saját gyártású Virgin River sorozat reklámja. Egy ideig mindig csak tovább tekertem aztán egyszer elkapta a tekintetemet a csodálatos táj és a szimpatikusnak tűnő szereplők. Végül egy unalmas napon, amikor nem volt épp más sorozat a terítéken elkezdtük megnézni a Virgin River sorozatot, aminek jelenleg öt évada tekinthető meg a Netflix platformján.

Volt már olyan az életedben, amikor azt érezted mindent magad mögött kell hagynod és tiszta lappal kezdeni egy tőled teljesen idegen helyen? Így volt ezzel Melinda Monroe is, aki az őt ért rengeteg megpróbáltatás elől menekülve vállalt állást a kisvárosban, mint képesített nővér.  Időről időre láthatunk visszatekintéseket Mel múltjába és szép apránként derül ki az ok, amiért újéletre vágyott.

Másik főhősünk Jack Sheridan, veterán katona, aki szintén a vidéki kisvárosban találta meg új otthonát. Közel s távol övé az egyetlen étterem és bár. A múlt árnyai őt is kísértik, a régi háborús sebek és traumák nehezítik a mindennapjait. Jack a helyi jófiú, aki mindenkin segít és akire az egész város számíthat. Mel és Jack első találkozása, bármelyik romantikus regényben megállná a helyét, és egy kicsit unalmassá teszi kettőjük kapcsolatának alakulását, hogy már az első közös jelenetükből tudni lehet, hogy végződik majd a történetük. Ettől függetlenül a sorozat történetéből ez nem vesz el, ezt leszámítva is érdekesek az epizódok.

Közben betekintést kapunk egy hegyek közötti kisváros mindennapjaiba. Megismerjük a helyi nyugdíjas hölgyeket és a helyi doktort is, akit csak Dokinak szólítanak. A szemfülesek hamar kiszúrhatták, hogy a Dokit alakító színész Tim Matheson, aki A szívek doktora című sorozat Brick Breelandjeként lehet ismerős. Szerepét tekintve mind a két sorozatban kisvárosi orvost alakít.

Ahogy halad előre a történt nagyon gyorsan kiderül, hogy nem egy unalmas hétköznapi kisvárosról van szó, hanem egy izgalmakkal és titkokkal teli, rengeteg lehetőséget rejtő kis településről.  Oké nem feledkeznek meg a készítők a cuki kivárosi rendezvényekről sem, mint a tojásváltó, holdfény bál és kertszépítő verseny, viszont tökélete egyensúlyban van az izgalom az unalmas hétköznapokkal.

Főként Mel és Jack életének alakulását követhetjük nyomon viszont az ötödik évad végére azért jó pár városlakó karaktere a szívedhez nő. Szépen ível felfele a történet és szinte követeli, hogy mindig kattints a következő részre, mi alig három nap alatt végeztünk is vele, Meg kell mondanom mindenképpen, szeretnék még elutazni Virgin River titkos vidékeire és bekukucskálni a házak ablakain mert bőven van még mit elmesélniük a városka lakóinak.

Nicole Sz

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments