Dumbó - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Rajzfilmek

Közzétéve 2021 július, 01 - 13:13

Dumbó mese…

Sziasztok!

Cuki kis elefánttal érkeztem most nektek úgy hívják hogy Dumbó. Szerintem nincs aki ezt a mesét ne nézte volna meg legalább 2 szer. Véleményem szerint ez a mese nagyon megható , bájos és cuki egyben .Nem titkolom én egy bizonyos résznél el szoktam sírni magam. Nem vagyok egy síros típus de ez az édes kis elefánt kihozza belőlem. Mindenkinek nagyon ajánlom a mese verzióját és azért hangsúlyozom ki a mesét mert filmet is készítettek belőle az szerintem nem lett annyira látványos és klassz mint a mese.

Sokkal látványosabb,  gyerekeket jobban megszólítja , mint a film. Nem adja vissza azt a film maga azt a varázst mint aminek át kéne jönnie szerintem.

Aki nem ismerné ezt a gyönyörű mesét röviden leírom számára , hogy megnézze.

Egy vándor cirkuszról szól amiben állatok is vannak. Minden fellépési állomásra vonattal mennek tovább. A mesében vannak bohócok , elefántok , zsiráfok , oroszlánok , lovak , kis egér és még sok más cuki kisálat található benne. Nagyon szépen meg vannak rajzolva.

Egyik ilyen utazáson gólyák hosszú sora jelentek meg az égen hogy a bébiket szétosszák a cirkuszban lévő leendő anyukáknak. Egy kengurubébit a kenguruknak , zsiráfbébit a zsiráfoknak és egy nagyobb batyuban a kék szemű , tündéri elefántbébit Bellának.

A bébi elefánt eltüsszentette magát és akkorák lettek a füllei hogy csak na. A többi elefánt akik irigyek voltak Bellára elkezdték csúfolni a kis elefántot ,de okos volt Bella és nem foglalkozott velük. Majd az édes fülei miatt azt a nevet adta a gyermekének hogy, DUMBÓ.

Másnap reggel amikor megált a vonat mert új városba értek az volt a szokás hogy a porondmester vezényletével a város elött felvonultatták az állatokat hogy minél többen menjenek el az előadásra. Amikor felvolt állítva a cirkuszi sátor a vendékek megnézhették az bállatokat a fellépés előtt.

Most is így volt , de volt pár gyerek aki elkezdte a kis DUMBÓT csúfolni és ezt Bella nem engedte felált két lábra hogy csak meg mutassa hogy nem szabad az Ő kicsinyét  bántani senkinek de egy kicsit katasztrófában torkollik ezt ha érdekel nézd meg a mesében.

A cirkusz igazgató el szakította a gyermekétől Bellát egy olyan ketrecbe tette ahol nem tudott senki hozzáférni.

Este Dumbó oda ment az anyukájának a ketrecéhez és el kezdet könnyezni majd anyukája felveszi az ormányára és egy csodaszépet el kezd neki Énekelni.( itt szoktam sírni). Egy annyira megható rész .. Utána összekeveredik egy kis egérrel aki mindig segít neki a pajtása lesz .Megtanul  repülni és ez lesz a fő szám.

A nagy fülei meghozzák számára  a sikert és már nem fogják gúnyolni miatta. Anyukája meg nagyon büszke lesz rá.

Nézzétek meg ha még nem látátok mert szerintem nagyon sok mondani valója is van ennek a mesének . Szeretett , kapcsolat , kitartás , és az elfogadást övezi a mese.

Minden korosztály számára megnézhető mert magával ragad.

+Erősségek

cukii

Gaborne Gaborne

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments