Doterra olajok - vélemény

Átlag: 3.25 (2 szavazat)

Közzétéve 2020 november, 16 - 6:06

DoTERRA természetes illóolaj szett – kóstolás Hihetetlen parfümélmény!


Ár : 23500 Forint

Idén szokatlan születésnapja volt főiskolai barátnőmnek. Gratulálni gyűltünk össze a tömegben a belvárosban, pszichológiai stúdiójukban édesanyámmal. Ez az irodájuk egy párnak. Ott végzik képzéseiket és egyéb pszichológiai tanulmányaikat. Úgy tervezték, hogy teát iszunk édességgel, csipogunk. Desszertnek programot készítettek. Az utolsó pillanatig rejtély volt. Eszembe sem jutott, hogy két szokatlan mesterkurzuson való részvételre gondolt volna. Eleinte létrehoztunk pár Shrovetide amulettet. Aztán belevetették magukat az aromaterápia világába. Természetes doTERRA illóolajok sorozatán alapult. Megismerkedtünk az illatgyűjteménnyel. Azokat választottuk, amelyek tetszettek. És végül minden résztvevő elkészítette a parfüm saját verzióját! Hihetetlen élmény volt! Ma, kedves olvasóim, elmondom, mi lett belőle, és megosztom a benyomásaimat a doTERRA márka illóolajairól.

{!} CSOMAGOLÁS, ÍZGYŰJTÉS és a kitalálás módja:

A mesterkurzust a doTERRA képviselője vezette. A természetes illóolajok terjedelmes tokját hozta magával. Minden típusú olajat márkájú, személyre szabott üvegtartályba öntöttek. Minden kupak tetején a kupak tetején található egy címke, amely angolul az adott olaj nevét viseli. Az oldalsó címkén található a termék neve is. A szokásos palack olaj térfogata 15 ml. Az olajpalackok sötétbarna színűek, áttetszőek. Szerintem ez nem véletlen. Ez a választás azon alapul, hogy maximalizálják az olajok tulajdonságainak eredeti formáját. Bár nem javaslom, hogy fényben vagy napsütésben tárolják őket. Jobb, ha eldugottabb helyekre tesszük őket.

{!} ÉRZÉKEK ÉS ALKALMAZÁSI EREDMÉNYEK:

Több tucat lehetőség volt az olajokra. A DoTERRA a legdúsabb illatanyag-palettával rendelkezik. Mindezek az olajok PREMIUM OSZTÁLY, és természetesen TERMÉSZETESEK!

Az OLFACTOR PYRAMID szabályainak megfelelően az illatokat három csoportra osztották: felső, szív és alapjegyekre.

Ahhoz, hogy megértsem, mi tetszik és mi nem, hogy általános képet alkothassak a szagok arzenáljáról, mindezt illatoznom kellett! A szaglás szempontjából ez nem volt könnyű feladat. De érdekes dolog: az orrokban való ismerkedésnek sem az elején, sem a végén NINCS zabkása az orrban. És mindez azért, mert az olajok természetesek. Ha megismerkedik a kozmetikai cégek parfümjeivel, akkor szinte biztosan egyszerre legfeljebb 5-6 illatot sajátít el. Az ok egyszerű – szintetikus komponenseken alapulnak. A természetes összetevők különböző szagúak, és a szaglóberendezés nem dugul el annyira.

Észrevettem, hogy nem tudtam kitalálni sok olajat. Először szagoltam, aztán megpróbáltam megérteni, milyen olaj áll előttem. Természetesen kevés tapasztalatom van egy ilyen kóstolóval kapcsolatban, de még mindig kissé ideges. Csak a legnyilvánvalóbb dolgokat sejtettem, mint a citrusféléket, a csípőseket, a tűlevelűeket és hasonlókat. Bár valószínűleg ez egy hétköznapi felhasználó számára sok. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy én általában a szintetikus aromák hangját elemzem, és itt természetes összetevőink vannak.

Említettem, hogy a mesterkurzus résztvevői azzal a feladattal álltak szemben, hogy kiválasszák a nekik tetsző olajokat. Szükséges volt 1 – legfeljebb 2 komponenst kiválasztani minden “fülkében”. Nyilvánvaló, hogy mindenkinek megvoltak a saját preferenciái és más kiválasztott olajkészlete volt. Beszélek arról, ami nekem személy szerint tetszett. De először még egy kicsit pontosítok. Nem csak azt kellett kiválasztanom, ami tetszik, hanem úgy is, hogy minden együtt harmonikusan szóljon. A második pontosítás bonyolította a feladatot, de megbirkóztam vele.

A “csokor” összegyűjtését tűztem ki magam elé:

1) eredeti, csavarral.

2) nem nehéz, ugyanakkor nyugtató és könnyű, pozitív, frissítő.

Ezt tettem.

* A LEGJOBB MEGJEGYZÉSEK: az elején megszólalók kinyitják az illatot. Ezek a következő doTERRA olajokat tartalmazzák: narancs, bergamott, grapefruit, mandarin, citrom, citromfű, Litsey, mész, klementin és vörös mandarin. Többféle citrusfélét dobált. Tetszett a narancs, a grapefruit, a citrom és a klementin. Mindegyiknek megvan a maga íze, de nekem a legelegánsabbnak CLEMENTINE tűnt. Megállt rajta.

* SZÍV MEGJEGYZÉSEK: a legtartósabb olajok. A választásukat még felelősségteljesebben kellett megközelíteni. Ez a csoport bizonyult a legnagyobb számban. Mindenféle olaj nem volt benne: koriander, ciprus, kakukkfű, majoranna, rozmaring, oregánó, szegfűszeg, tuja, szibériai fenyő, douglasi fenyő, eukaliptusz, muskátli, ilang-ilang, levendula, boróka, kerti menta, borsmenta, casia, fahéj, bazsalikom, kardamom, fekete bors, rózsaszín paprika, ánizs és gyömbér. Itt egyszerûnek és nehéznek kellett lennie a választásnak. Azonnal elhagytam a véleményem szerint szegfűszeg és muskátli éles és / vagy unalmas szagokat. Meglepetten utasítottam el a fahéjolajat, bár imádom a fűszert, és szinte mindig desszertekhez és kávéhoz adom. Hasonlóképpen félretette a korianderolajat. A korianderzöld évtizedek óta a kedvencem. De a korianderolaj valami! Határozottan nem tetszett.

Tehát NE siessen az aromaolajok választása. NE vásárolja meg ÖSSZESEN. Ha valami tetszik a mindennapi életben, nem tény, hogy a termék olaja is tetszeni fog. Szükséges az olajok szippantása és a tények utáni választás.

De visszatérve a szívjegyek választására. További nehézségek kezdődtek. Szinte minden más érdekes volt a maga módján. Örülök a paprikának, főleg a rózsaszínűeknek. Ánizs kellemesen örült. Basil érdekesnek tűnt. A boróka édesítette a szaglást. Igen, mit mondjak: sok érdekes lehetőség volt. Tetszett valami több, valami kevésbé, de gyakorlatilag semmi nem okozott éles elutasítást. Mérlegelnem kellett az előnyöket és hátrányokat.

A fordulópont a DOUGLAS FIR olaj megismerése volt. A mesterkurzus minden résztvevője a varázsa alá került. Elképesztő dolog! Teljesen különbözik a fenyőaromáktól! Egy cseppet sem! Finom, finom, kifinomult. Hihetetlenül finom illata van! Ezért azonnal meghatároztam egy hanggal. Tehát attól a perctől kezdve nem szembesültem azzal a kérdéssel, hogy melyik szívjegyet válasszam? De felmerült egy másik kérdés: mi mást adhatnék hozzá!

A lényeg az, hogy ajánlott 1-2 olajat választani a felső hangokhoz, és 1-et a szívhez és az alaphoz. A tetejére csak egy hangjegy illeszkedik a koncepciómba. De szívem szerint legalább kettőt, vagy még jobbat – három hangot akartam választani. Legalább a menta árnyalatai közül. Imádom a mentát. Így a gyengéd és harmonikus KERTMINTÁT adták a kiválasztott olajokhoz. De végül arra a következtetésre jutottam, hogy mindenképpen szeretnék még egy olajat adni hozzá. A koncepcióm jóváhagyásra került. Tehát egy másik összetevő jelent meg benne – a GINGER olaj – kellemesen melengető és mérsékelten fűszeres.

* ALAPJEGYZETEK: mi tartja össze a többi hangjegyet. Az, amin a parfümpiramis van felfűzve. Kevés választási lehetőség volt. Az alap szerény 6 olajat tartalmazott: tömjén, pacsuli, mirha, vetiver, kopaiba és szantálfa. Nagyon nehéz volt itt választani. Az a tény, hogy ezek szinte mindegyike erős szag. Egyáltalán a szóból! Nem tetszett az az egész szinte minden! Tömjén? Rémálom! Pacsuli? Hátborzongató borzalom. Copaiba? Soha! Összetörtem az agyam, rackeltem őket, és úgy döntöttem, hogy a legártalmatlanabb lehetőséget választom. VETIVERA olaj volt. Füves, nem túl éles, nekem nagyon tetszett, ellentétben más alap opciókkal.

Szóval a következő készletet kaptam:

Tetején klementin, szívében Douglas-fenyő, kerti menta és gyömbér, tövében vetiver. A fotón csak egy fedél van a klementin helyett. Ennek oka egyszerű – miközben fotózni készültem, az egyik résztvevő elkapott tőlem egy üveg ilyen olajat, és sietve fejjel lefelé tettem a klementin sapkát. De ez van. Összesen 5 komponens volt.

A műsorvezető ellenőrizte őket a hangharmónia szempontjából. Jóváhagyott. A kiválasztott olajokat megfelelő arányban adtam egy miniatűr üvegpalackba. Az összes résztvevő összetételéhez alaprögzítőként egy tetemes adag frakcionált Kókuszdió vajat adtunk. [Nem sértette az aromás összetételt. A kókuszolaj egy másik fontos célt is szolgál – csökkenti az illóolajok agresszivitását!] Ezután minden palackot feltekerhető applikátorral láttak el. ízlés szerint matricákat is tehet. Az “április” és az “álom” szavakat választottam, amikor a saját születésnapom közeledett.

Ami végül történt, engem megnyert! Ez valószínűleg nem szerény, de a verzióm tetszett a legjobban. Az eredmény egy elegáns, kifinomult kompozíció, nem feltört, optimista, életigenlő és harmonizáló egyszerre. Másrészt illatokat választottam a szaglási preferenciáimnak. Egyértelmű, hogy a “kombinált hodgepodge” az én ízlésem szerint alakult. De nagyon tetszett az illat általános eufóniája, egyedisége. Pontosan kiderült, amit szerettem volna. Se több se kevesebb!

De ez még nem minden! Ne feledje: Az illóolajok, ha természetesek és jó minőségűek, még két célt szolgálnak, nem egy esztétikai aromátot. Az egyik pszichológiai, a másik EGÉSZSÉGES. Az olajok használata befolyásolhatja az ember érzelmi állapotát, sőt fizikai állapotát is – szó szerint javíthatja egészségét. Ha a második pontot hosszabb távon ellenőrzik, akkor az első egyszerűen értékelhető. Ehhez azonban fontos megérteni, hogy milyen olajokat választott! Pontosan! Mindegyiknek megvan a maga “jelentése”, amelyet magában hordoz.

Hadd magyarázzam el az “esszenciális” parfümömhöz kiválasztott olajok példájával. Természetesen nem emlékeztem mindenre, amit a műsorvezető mondott az olajokról, de valami megmaradt az emlékezetemben. Kiderült, hogy:

* A klementin – más citrusfélékhez hasonlóan – antidepresszánsnak számít. Lazít, megnyugtat, és képes harcolni még olyan erős érzelmi állapotokkal is, mint a pánik és a sokk. A barátságos hangulathoz igazodik a másokkal való kapcsolatokban.

* A kerti menta megnyugtatja, fokozza a koncentrációt. Segít felvidítani. Végső soron javítja a hangulatot.

* A Douglas fenyő egy tűlevelű fa, amely javítja a hangulatot és felindulás érzetet kelt, különösen citrusfélékkel kombinálva.

* A gyömbér – fizikai szinten tonizál és melegít, mentális szinten – optimizmussal javítja a hangulatot és a töltéseket.

* Vetiver – föld, megnyugtat, segít megtalálni a lelki békét.

Amikor egy csomó olajat gyűjtöttem egy leendő parfümkészítményhez, magamban adtam az installációt: Olyan illatot szeretnék létrehozni, amely harmonizálja a hangulatot és az érzelmeket. Intuitív szinten pontosan azokat az összetevőket választottam, amelyek lehetővé teszik ezt. Nagyon elégedett vagyok a választással. A parfüm valóban működik! Az olajok csodálatosak! Miután a saját doTERRA olajokból készült parfümöm tulajdonosa lettem, próbára tehettem őket. Áprilisban szerencsétlenség történt a családunkban. Tapasztaltuk egy családtag halálát, temetését és egyéb szomorú eseményeket. Mondhatom, hogy az általam felvett parfümkészítmény azon szigetek közé tartozott, amelyek túlélhették mindezt. Amikor úgy éreztem, hogy az érzelmek elfedik, egy üveg parfümöt vittem az orromba, néhány cseppet az orr szárnya körüli helyre tettem, és beszívtam az illatot. És tudod mit ?! Ez valóban pszichológiailag könnyebbé vált. Tehát mindennek van értelme.

{!} ÁR:

Nem csak ezeket az olajokat vásárolhatja meg. Képviselőket kell keresnünk. Megértem, hogy a hivatalos weboldalon is csak azok vásárolhatják meg, akik regisztráltak a rendszerükbe. De még ilyen emberek számára is drágák az olajok. Valami olcsóbb, valami drágább, de mindenesetre egy kis üveg több ezer rubelbe kerül. Ennek megfelelően egy olajkészlet megvásárlása illetlen pénzösszeget eredményez. De ha van ilyen lehetőség, akkor megéri. De a vásárlást tudatosan és átgondoltan kell megközelíteni, kiválasztva a számodra legmegfelelőbbet. Vagy talán úgy csinál, ahogy én – hozzon létre egy parfümkompozíciót. Sokkal olcsóbb vásárolni egy ilyen üveg parfümöt egy cég képviselőjétől, mint tiszta olajokat vásárolni nagy, 15 ml-es üvegekben. Minden attól függ, milyen célt tűzött ki maga elé, és miért van szüksége ezekre vagy azokra az olajokra.

ÖSSZEFOGLALÁS: A doTERRA Natural Essential Oils Kit paletta szélességével, minőségével és hatásával hatott rám. Kiváló minőségű természetes termék. És most számomra ez a pozitív parfümkészítmény alapja is. 5 pontot adok nekik, és megvásárláshoz ajánlom őket.

Köszönjük a figyelmet, találkozunk a következő véleményekben.

+Erősségek

Prémium olajok.

Természetes termék.

Széles aromák. Több mint 4 tucat tétel.

Kényelmes palackok színes címkékkel.

Sötétbarna áttetsző üvegből készült kényelmes üvegpalackokba csomagolva.

Pozitív hatás az ember mentális és fizikai állapotára.

-Hátrányok

Nagyon drágák.

Egy 15 ml-es monoolaj palack ára körülbelül 20000 - 35000 ft.

Роман.Л

Ajánlom

+1

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments

Más vélemények

Doterra olajok fotók

2020.12.14

Keress és megtalálod az IGAZIT..!

Sokat tanulmányozom az aromák , illatok világát.A növényekből készült csodálatos stressz oldók küzül már párat megismertem és használom is , mert hiszek benne..A Dottera olaj új felfedezője vagyok,...