Dinnye - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Közzétéve 2021 június, 29 - 12:12

DINNYE……hmm…

Sziasztok!

Egy isteni finom gyümölcsöt szeretnék megosztani veletek .Mi az fel dobom Zöld ha leesik piros? Az én nagy kedvencem még pedig  a DINNYE az.

Julius közepén indul meg a dinnye szezon onnantól ha meg figyelitek a boltokban nagyon sok van belőle. Van Görög dinnye , magnélküli , van sárga dinnye.

Szerintem mindenki szereti kicsitől a nagyig és nem telik el úgy nyár hogy legalább egyszer se ettünk volna belőle. Emlékszem hogy amikor a lányom kicsi volt nem szeretett  más gyümölcsöt meg enni csakis ezt az isteni finomságot behűtve.

Aki esetleg nem tudja hogy hogy kell választani én elmondom hogy hogy szoktam. Megnézem hogy mekkorát szeretnék venni majd azt a dinnyét el kezdem kongatni.  Szerintem az a jó dinnye ami jól kong az édes lesz ezt még a nagymamámtól tanultam. Nem is szoktam rosszat venni ennek a módszernek megfelelően. Ha viszont sárgadinnyét vásárólók azt nem ütögetni szoktam hanem ahol leszedik azon a részen elkezdem szagolni és ha ki lehet érezni a sárga dinnye finom édes illatát akkor jó és megveszem. Minden fajta dinnyét alaposan meg kell mosni , mert trágyázzák a földön és ha nem mosnánk meg akkor nagyon betegek lennénk tőle. Folyó hideg vízben a kezeddel mosd át nem szoktam sajnálni rá az időt mert közben hűl a dinnye maga is. Ha kész vagy akkor tedd be a hűtőbe hűlni mert úgy isteni finom lesz. Nem szeretem én legalábbis melegen.

Nyáron nagyon jó mert nagyon sok folyadékot tartalmaz ,teli van ásványi anyagokkal ami igen csak jót tesz a szervezetünkre.

veseműködést befolyásolja mivel vízhajto hatása van. Mitől jó a jó dinnye? Attól hogy édes és lédús. Optimális esetben a leszedést követően 2-3 napon belül el kéne fogyasztani.Egy hét után viszont már nem ajánlott megenni a dinnyét.

Nagyon szeretem a jó hideg gyümölcs levest és abba tenni a dinnyét ,de nem szabad felfőzni mert akkor semmi sem marad belőle. Két féle kép szoktam gyümi levest késziteni. Egyik amikor meg főzőm és pudinggal sűrítem be a levest és lehűtőm. A másik kedvenc készítési módom amikor a gyümölcsöket meg mosom egy tálba teszem a felét elkezdem turmixolni ,ez levet enged majd  egy kis tejszint adok hozzá édesítem tetszés szerint ( ha nem akarod nem kell úgy is finom ). Ha ez kész a maradék gyümölcsöt bele szóróm kisebb darabokra vágva majd mehet a hűtőbe itt már ennél a módszernél a dinnyéből is teszek amikor turmixolom mert kijön az íze és plusz levet ad az ételnek. Valamint kockázva is rakok a levesnbe isteni finom próbáljátok ki. Lehűtőm és egy kis tejszín habbal tálalom ezt a verziót jobban szereti a családom mert sokkal krémeseb és az íze is jobb.

Tudsz még a dinnyéből salátát készíteni illetve házi fagyit .Bármire is esik a választásod nagyon finom lesz mert ami dinnyéből készül azt nem lehet elrontani.

+Erősségek

Finom

egészséges

Gaborne Gaborne

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments