DANIELLE STEEL - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2023 április, 16 - 12:12

DANIELLE STEEL

Felhasználási tapasztalat:: fél év, vagy több
Ár : 10000 Forint

Danielle Fernande Dominique Schuelein-Steel New Yorkban született, amerikai írónő, 1947 augusztus 14.-én látta meg a napvilágot. Napjaink egyik legnépszerűbb írójáról van szó, aki nagyszerűen ötvözi a targédiai elemeket, a drámát a szerelemmel, a felülmúlhatatlan és utolérhetetlen szerelemmel regényeiben. .

Édesanyja Norma da Câmara, egy portugál diplomata lánya, édesapja John Schuelein-Steel, német származású, a Löwenbrau sörgyártás, a Löwenbrau sör gyártásával foglalkozó család leszármazottja. Danielle Steel írónő gyerekkorának nagy részét Franciaországban töltötte, ahol egészen kicsi korától kezdve részt vett szülei estélyein, így lehetősége volt megfigyelni a gazdag és híres emberek életvitelét, szokásait, megjelenésüket, öltözködésüket és hagyományait.

Hétéves korában szülei elváltak, ekkor Amerikába költözött apjával. A New York-i Egyetemre (Parsons School of Design) járt és divattervezőnek készült, ám a stressztől gyomorfekélyt kapott.[3] Eleinte reklámszövegíróként dolgozott, majd egy San Franciscó-i PR-cég alkalmazottja lett. Danielle első könyvét 20 éves korában írta. Általában egyszerre több könyvön is dolgozik, nem csoda, hogy ilyen termékeny. Könyveiből eddig 570 millió példány talált gazdára, 47 országban olvassák, 28 nyelvre fordították le műveit. ]Az Ékszerek (1993) című könyvéből készült filmet két Golden Globe-díjra is jelölték, ám a díjat végül nem nyerte el a négyórás alkotás. A könyvek mellett kiadott egy verseskötetet is, Love: Poems by Danielle Steel címmel.

1988 szeptemberében Zoya című könyve a Delacorte Press kiadásában jelent meg, és egyből a New York Times valós bestseller-listájának élére ugrott. Nem véletlenül, hiszen az írónő e könyvben sem tagadja meg önmagát, lebilincselően izgalmas, romantikus egyben érdekfeszítő könyve ez a könyv. 1989-ben bekerült a Rekordok könyvébe, mert könyvei a New York Times bestsellerlistáján folyamatosan háromszázkilencven hétig szerepeltek. 2002-ben kitüntetést kapott a francia kormánytól, a világ művészetéhez való hozzájárulásért. Az íráson kívül saját parfümöt jelentetett meg a nevével fémjelezve. Galériájával támogatja a művészeket.

Egyik alapítványa, a Nick Traina Alapítvány mentálisan sérült, illetve rossz bánásmódban részesült fiatalokat támogat, amelynek névadója fiatalon elhunyt fia. Másik alapítványa a hajléktalanok megsegítésére jött létre. Tehát Danielle Fernande Dominique Schuelein-Steel egy igazán nagyszerű ember, egy remek amerikai író, aki fantasztikus könyveket ír, és aki ezek mellett is megmaradt csodálatos embernek. (Nem szaladtak el vele a lovak, fantasztikus, kiegyensúlyozott személyiséggel, kedvességgel, szociális érzékenységgel rendelkező, könyveit mindig teljes odaadással író, rendkívüli nő.)

Könyveit csak ajánlani tudom, azon olvasók számára

Akik egy igazán kellemes élményben szeretnének részt venni

A könyv, a könyvei olvasása által!

Kellemes olvasást, kellemes kikapcsolódást kívánok!

+Erősségek

NAGYSZERŰ, CSODÁLATOS, ELRAGADÓ AMERIKAI ÍRÓNŐ

NAPJAINK EGYIK LEGNAGYOBB ÍRÓJA

-Hátrányok

NINCS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments