DANIELLA STEEL – TÜNDÉRMESE - vélemény

Átlag: 5 (1 szavazat)

Kategória: Egyéb könyvek

Közzétéve 2022 október, 17 - 9:09

DANIELLA STEEL – TÜNDÉRMESE

Felhasználási tapasztalat:: több mint 1 hét
Ár : 2500 Forint

DANIELLE STEEL – TÜNDÉRMESE

 

A nagyszerű írónő egy újabb regényét olvastam el nemrég, mely izgalomban és a hozzá megszokott módon, az írónő stílusában, romantikus  stílusban íródott.

Camille Lammennais az idilli szépségű Napa-völgyben, családja kaliforniai szőlőbirtokán cseperedett fel. Egymást és a kislányukat rajongásig szerető szülei, Christophe és Joy, akik nagyon várták kislányuk érkezését, megszületését, szemmel kísérték, féltették, óvták őt,  itt építették fel az apa francia származását megidéző kastélyukat és messze földön híressé vált borászatukat. Természetesen ez a borászat nemcsak arról volt híres, hogy mennyire gazdaságos és sikeres volt, hanem arról is, hogy az apa stílusának megfelelően egyedi is. Különleges odafigyeléssel kezelt, művelt szőlők, szakértelemmel készített borok meghozták gyümölcsüket, a felvirágzó borászatot.  Camille élete álma, hogy az egyetem elvégzése után szüleivel ő is a szőlőbirtokon dolgozzon. Édesanyjánál azonban halálos betegséget diagnosztizálnak, és a tündérmesének egyszeriben vége szakad.
A felesége halála miatt sebezhető lelkiállapotban lévő Christophe könnyű prédának bizonyul egy titokzatos francia nő számára. Maxine de Pantin grófnő maga a megtestesült kifinomultság, vonzerejének lehetetlen ellenállni, Christophe a szenvedélytől elvakítva rohan a vesztébe. Ám Camille elől az arisztokratikus gesztusok sem rejthetik el a grófnő igazi énjét és céljait. Letaglózza a hír, hogy apja újra nősülni készül. Sajnos el is veszi feleségül Maxine-t, és olyan végrendeletet hagy maga után, amely a lánya sorsát, sőt, életét is veszélybe sodorja. Természetesen Maxine pénzsóvár jelleme miatt, amely már Cristopheval folytatott kapcsolata során is megmutatkozik, kitűnik, lelepleződik. A jószívű Cristophe belesétál a csapdába, melyről még csak nem is tudja micsoda veszélyeket rejteget főleg a lánya számára.
Amikor egy újabb sorscsapás (Cristophe repülőgépe lezuhan az Óceán felett, egyetlen túlélő sem akad, így sajnos Cristophe is ott leli végzetét), teljesen kiszolgáltatottá teszi mostohaanyja és két semmirekellő mostohabátyja kénye-kedvének a lányt, Camiilet, Cristophe jogos örökösét, már nem csak örökségéért kell küzdenie, de az élete is kockán forog. Camille azonban felveszi a harcot. És akár a mesében, váratlanul segítőtársra lel a gonosz grófnő melegszívű édesanyja személyében, aki egy igazi francia, mesebeli nagymama, az ő vidékies, kedves stílusával, egy gyerekkori barát pedig daliás hercegként siet a megmentésére. Sikerrel járnak és a gonosz mostoha testvérek és mostoha anya mesterkedései ellenére is természetesen ők, tehát Camille, a mesebeli nagymama és a daliás „herceg” győznek. Ez egy modern mese felnőtteknek, innen is a könyv címe: Tündérmese.

 

Minden kedves olvasónak szeretném figyelmébe ajánlani ezt az izgalmas, fordulatokban gazdag, romantikus könyvet, amely kellemes olvasást, izgalmakban gazdag élményeket és kikapcsolódást ígér.

+Erősségek

IZGALMAS, FORDULATOKBAN GAZDAG, ROMANTIKUS

-Hátrányok

VANNAK BENNE NAGYON SZOMORÚ RÉSZEK IS

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments