Közzétéve 2022 június, 08 - 12:12

CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA, HAGYMAÁGYON SÜTVE

Felhasználási tapasztalat:: párszor
Ár : 3500 Forint

Hozzávalók:

–          Egy darab sertéscsülök

–          Kilenc darab közepes, vagy nagyobb burgonya

–          Két fej vöröshagyma (Ez is inkább nagyobb)

–          Négy gerezd fokhagyma

–          Egy darab csípős hegyes paprika

–          Két darab paradicsom

–          Kettő evőkanál sertészsír

–          só

–          bors (fekete bors, őrölt változatban)

–          morzsolt majoránna

–          fűszerkeverék

–          (és hogy a férfiaknak is kedvezzünk, de nem csak azért, egyszerűen tényleg kell rá) egy deciliter sör

 

Elkészítése tehát a következő módon történik:

 

  1.     lépés: A közepes, vagy nagyobb krumplikat meghámozzuk és hasábokra vágjuk
  2.     lépés: A csülökből eltávolítjuk a csontot majd félbe vágjuk (érdemes a hentesnél eleve csont nélkül kérni)
  3. lépés: Egy serpenyőt kizsírozunk, rárakjuk, ráterítjük a hasábokra vágott krumplit
  4. lépés: A krumplit megsózzuk, megborsozzuk és (én szoktam rá tenni) meghintjük sült krumpli fűszer keverékkel
  5. lépés: rátesszük a csülköt, melynek a bőrét átlósan bevágjuk, beirdaljuk
  6. lépés: Megszórjuk borssal és morzsolt majoránnával, majd ezt követően bezsírozzuk
  7. lépés: megpucoljuk, és négy részre vágjuk a vöröshagymát
  8. lépés: félbevágjuk a paradicsomokat
  9. lépés: a hagymát és a paradicsomot a serpenyőbe helyezzük
  10. lépés: ráöntjük az egy deciliter sört
  11. lépés: 180 celsius fokra előmelegített sütőbe tesszük
  12. lépés: A csülköt időnként meglocsoljuk az alatta található sütőlével
  13. lépés: Egy órát így sütjül
  14. lépés: Majd körülbelül kettőszáz fokra kapcsoljuk a sütőt
  15. lépés: Ezután a csülök arany barnára, pirosra sül (fokozottabb figyelmet igényel, nehogy elégessük, és jó alapos, kormos, feketére süljön 😀 )
  16. lépés: miután elkészült nem árt egy kicsit pihenni hagyni, egy kicsit hűlni hagyni
  17. lépés: tálaljuk, érdemes finom, friss fehér, félbarna vagy barna kenyérrel fogyasztani, mert a friss kenyér még jobban kihozza az ízét

Sikeres sütést minden kedves háziasszonynak,

Házi úrnak, szakácsnak,

Vállalkozó kedvű próbálkozónak!

Jó étvágyat kívánok!

+Erősségek

RENDKÍVÜL ÍZLETES ÉS LAKTATÓ

-Hátrányok

KICSIT HÍZLALÓ

Kollár Alíz Margit

Ajánlom

0

Szabálysértés bejelentése

Minden hozzászólás

Értesítés a
0 Legyél az első, aki hozzászól
Inline Feedbacks
View all comments